Bağcılar'da gectiğimiz gunlerde su ve mendil satan bir cocuğun acım diyen bir kişiye para verdiği videolar sosyal medya da paylaşılmıştı. konuyla ilgili calışma başlatan polis ekipleri ve kaymakamlık olayın kurgu olduğunu ortaya cıkardı.
Bağcılar'da Murat Berk Kurubacak isimli 12 yaşındaki cocuk sokakta mendil ve su satarken, yanına gelen sosyal medya fenomeni Fariz 31 lakaplı Umut isimli kişi yanına gelerek para istedi. Bunun uzerine cocuk cebindeki 10 lirayı verdi. Aralarında gecen konuşmalar ise kısa surede sosyal medyada buyuk ses getirdi. Bağcılar Asayiş Şube ekipleri ve Bağcılar Kaymakamlığı hemen harekete gecti. Ekipler, Bağcılar'da oturan kucuk cocuğun ailesine ulaştı. Aile mağduriyetlerinin olmadığı ve olayın tamamen kurgu olduğu ortaya cıktı.
Olayın takipcisi olduklarını belirten Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Ortada bir suc var. Valimizin de talimatlarıyla işlemleri başlatacağız. Her onune gelen sosyal medyaya video koyduğu zaman ortada farklı şeyler olabiliyor. İşin doğrusu Pazar gunu bende videoyu izlediğim zaman uzuldum. Bağcılar Kaymakamı olarak, bu yaştaki bir cocuğun mendil satması bizim icinde vicdani bir sorumluluk sıkıntı oluşturdu. Bu tur videolar son donemde populer oldu belki populerlik ve kazanc sağlıyor ama toplum vicdanını zedeliyor. Bu hassas donemde pandemi nedeniyle insanlar sıkıntıya uğradı. Bu videoları ceken arkadaşlara sesleniyorum bunu maddi cıkar haline getirmeyelim" ifadelerini kullandı.
"HABERİM YOKTU"
Kucuk cocuğun annesi boyle bir video olacağını bilmediklerini kaydederek, "Benim oğlumun arkadaşlarıydı youtuberlar video cekmek istediklerini soylediler eğlenceli bir video icin. Aynı gun Umut geldi, biz Murat'ı dukkana getirdik. Sonrasında Fariz geldi ben onu tanımıyordum. Murat Berk tepki gosterdi nasıl olacak diye cunku Umut'u tanıyordu. Videonun iceriğiyle ilgili benim de hicbir bilgim yoktu. Murat Berk'e videoyu sordum pecete ve su dediler sonrasında su olmasına karar verdiler dedi. Sonrasında boyle videolar olmasın diye bir daha biz onu uyardık. Fariz dedi ki Murat'la bir gun gecirme videosu olacağını soyledi. Ben de bunun bir kurgu olduğunu soyle dedim. Cocuğumun orada pecete ve su satan olarak gorulmesinden hoşlanmadım. Tamam dedi, ilk video cekildi ikinci videonun ardından ben olayın uzerinde durmadım dun akşam sosyal medyaya duşunce oğrendim" diye konuştu.
(Armağan Yılmaz/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı