Bodrum Belediyesi Cevre Yonetim Birimi Şefliği kuruldu.
Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaptığı acıklamada, alınan yetki belgesinin ve kurulan birimin, etkin bir cevre yonetim anlayışı oluşturulabilmesi icin onemli bir adım olduğunu kaydetti.

Aras, cevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını onlemek, mevcut bozulmaları gidermek, cevreyi iyileştirmek ve geliştirmek, cevre kirliliğini onlemeye yonelik tum calışmaların kontrolunu sağlamak icin bu birimin kurulmasının gerektiğine ifade etti.
Bodrum Belediyesi Cevre Koruma ve Kontrol Mudurluğu bunyesinde kurulan şefliğin, Asfalt Uretim Tesisi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Mumcular Kum Ocağı tesislerinin cevre yonetimi hizmetlerinin, mevzuata uygun şekilde yurutulmesini, koordine edilmesini izleyecek ve yukumluluklerin yerine getirilip getirilmediğini tespit edecek.
Cevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak yururluğe konulan duzenlemelerle, denetime tabi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığı değerlendirilecek.
Belediye bunyesinde "Sıfır Atık Yonetim Sistemi"nin etkinliği konusunda yapılacak calışmalar, bu birim tarafından yurutulecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Ballı