Yenice, gazetecilere yaptığı acıklamada, koronavirusun (Kovid-19), hayatın her alanında olduğu gibi sektorlerini de olumsuz etkilediğini ifade etti. Salgınla mucadele kapsamında bazı onlemler alındığını hatırlatan Yenice, şunları kaydetti:
"Bu cercevede sadece paket hizmeti sunabilen lokanta, kafe ve pastanelerin yeniden acılmasının gundeme gelmesi sektoru heyecanlandırdı. Bilim insanlarına, ilme ve alınan kararlara saygılıyız. Bizin sorunumuz kapatılmak, kapatılmamak değil. Biz kapatılmaya razıyız, yapacak bir şeyimiz yok. Bu karar devletin kararıdır. Bizim sorunumuz cozumsuzluk...İş yerlerinin acılması icin bazı bilim insanlarının vaka sayılarının duşmesi gerektiğini acıkladı. Bu tespiti bizde destekliyoruz. Elbette binin altına duşecek buna itirazımız yok ama baktığımız zaman icinde yaşadığımız gunlerde bir ara tatil yaşıyoruz. Bugun otellerdeki goruntuler var. İnsanlar kayak tesislerine akın etti, otellerde yer yok."
[h=3]"BİRİLERİNİN BENİM PENCEREMDEN DE BAKMASI LAZIM"[/h]Yenice, iş yerlerini acmaya hazır olduklarını vurgulayan Yenice, normalleşmeye donulen haziranda istenen butun kurallara saygı ve sevgi icerisinde uyduklarını dile getirdi.
Salgınla mucadelede hata yapan iş yerlerinin cezalandırılması gerektiğine inandığını vurgulayan Yenice, "Biz kapatmalara karşı değiliz ilk gunden beri soyluyoruz, cozumsuzluğe, ekonomik pandemiye karşıyız. Değerli bilim insanları konuşuyor. Tamam ama baktığı pencere bir tane. Şimdi o pencereden bakarken kendine gore haklı ama benim penceremden de birilerinin bakması lazım. Benim penceremden birinin bana el sallaması lazım. Benim de o ele uzanmam lazım. O elde kim? Devletin şefkatli eli." diye konuştu.
[h=3]"CUMHURBAŞKANIMIZIN COZUM ONERİLERİNİ DİKKATE ALACAĞINI DUŞUNUYORUZ"[/h]Salgının başlamasının ardından kendilerinden istenen tum kurallara uyduklarını belirten Yenice, konunun cozumu icin uzerlerine duşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
Konunun yakın zamanda cozume kavuşturulacağına inandığını ifade eden Yenice, "Başından beri cozum bekliyoruz, umut doluyuz. Esnaf dostu Cumhurbaşkanımızın cozum onerilerini mutlaka dikkate alacağını duşunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.