Elektrikli otomobil markası Seres, urun gamına yeni modeller eklemeye devam ediyor. Cin merkezli şirket, son olarak online olarak gercekleştirilen lansmanda 1000 kilometreyi aşan suruş menziliyle dunyanın ilk en uzun menzilli seri uretim aracını tanıttı.
Seres SF5 Free Expedition Edition adı verilen yeni otomobil, Huawei’nin hepsi bir arada surucu sistemi DriveOne donanımına sahip. 55KW gucunde SEP200 motoruyla donatılan SF5, uzun menzili ve 350 beygir gucundeki motoruyla dikkat cekiyor.
[h=2]SF5, saatte 100 kilometre hıza sadece 4 saniyede cıkıyor[/h]

DriveOne, mikro kontrol birimi, motor, reduktor, DC donuşturucu, yerleşik şarj cihazı, guc dağıtım birimi ve pil kontrol biriminden oluşan Huawei’nin ilk elektrikli otomobil altyapısına ad veriliyor. Huawei, 7 ana bileşenden oluşan DriveOne teknolojisi sayesinde elektrikli otomobil uretiminin kolaylaştırıldığını ve uretim maliyetlerinin de duşurulduğunu belirtiyor.
Seres’in yeni modeli SF5, yuksek hassasiyetli algı donanımıyla dikkat cekse de sahip olduğu seviye 2 otonom teknolojisi biraz yetersiz goruluyor. Ancak SF5’in hem one cıkması hem de turunun ilk orneği olması, bugune kadar seri uretime gecmiş dunyanın en uzun menzilli elektrikli olmasından kaynaklanıyor.

Aracın guc sistemi, benzinli araclara %35, hybrid teknolojisine sahip araclara kıyasla ise %30 daha az yakıt tuketimine olanak sağlıyor ve bu sayede SF5’in menzili tek şarjda 1000 kilometreyi gecebiliyor.
SF5 Free Expedition Edition, 820Nm tork devri ve 350 beygir gucuyle 0’dan 100 kilometre hıza sadece 4 saniyede cıkıyor. Siyah, kahverengi ve kırmızı olmak uzere 3 farklı renkle satışa sunulan SF5, 259.800 yuan (295 bin TL) fiyatla satışa sunuldu.