İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger, 30 Ekim'de yaşanan depremde hasar gormesi nedeniyle yıkılan 33 okulun iş insanlarının desteğiyle yeniden yapılacağını acıkladı.
Kentte ozellikle Bayraklı ilcesinde yıkıma neden olan 6,6 buyukluğundeki depremin ardından hasar gorduğu veya dayanıksız olduğu icin yıkılan okul binalarının durumuyla ilgili Vali Koşger başkanlığında Ataturk Kultur Merkezi'nde toplantı yapıldı.
Koşger, İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Tunc Soyer ve iş dunyası meslek orgutu liderlerinin de katıldığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı acıklamada, İzmir halkının depremden sonra Turkiye'ye ornek olacak bir duruş sergilediğine dikkat cekti.
Depremin yaralarının sarılması surecinde okul binalarıyla ilgili onemli bir gelişme kat edildiğini aktaran Koşger, depremden once dayanıksız olduğu icin 50 okulun yıkıldığına, bunların yerine yenilerinin yapıldığını ancak depremle birlikte 33 okulun daha yıkımının gercekleştirildiğine işaret etti.
"Bu 33 okulu İzmirli iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve Buyukşehir Belediyemiz ile birlikte ayağa kaldıracağız." diyen Koşger, "Bugun bir gorev paylaşımı yapıldı, inşallah okullar kısa surede tamamlanmış olacak. Buyukşehir Belediye Başkanımıza ve tum oda başkanlarımıza teşekkur ediyorum." dedi.
Vali Koşger, depremin ardından merkezi ve yerel idarenin uzerine duşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini, kentte kimsenin ac ve acıkta bırakılmadığını, bu noktada zarar goren esnafın yaralarına merhem olacak tedbirler geliştirmeye calıştıklarını da dile getirdi.
Esnafa 5 milyon liralık destek daha sağlandı
Daha once kucuk esnafa 5 milyon liralık kaynak aktarıldığını, TOBB ve yerel inisiyatiflerle 5 milyon liralık daha kaynak oluşturulduğunu aktaran Koşger, desteğin bugunden itibaren depremden hasar gorme oranlarına gore dağıtılacağını acıkladı.
Koşger, "İzmir'de guzel bir birliktelik sergileniyor. Bu beraberliği devam ettirdiğimiz surece İzmir ve ulkemiz cok daha iyi yerlere gelecektir." ifadelerini kullandı.
Toplantıya, İzmir İl Milli Eğitim Muduru Omer Yahşi, İzmir Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mahmut Ozgener, Ege Bolgesi Sanayi Odası Yonetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Borsası Yonetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ege İhracatcı Birlikleri Koordinator Başkanı Jak Eskinazi ve MUSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı da katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Celikkol