Adana'da teror orgutu PKK/KCK'ya yonelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan dava acılan tutuksuz 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu
Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanıklardan B.A, teror orgutu PKK/KCK uyesi olmadığını ileri surdu.
Yasa dışı hicbir eyleme karışmadığını savunan B.A, "İddia edildiği gibi herhangi bir kod adı kullanmadım. Hicbir yasa dışı eylemi organize etmedim. PKK/KCK'nın genclik yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Suclamaları kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim." ifadelerini kullandı.
Savunması alınan diğer sanıklar da teror orgutu PKK/KCK uyesi olmadıklarını ileri surerek, beraat talebinde bulundu.
Cumhuriyet savcısı ise eksikliklerin giderilmesi ve duruşmalara katılmayan sanık B.E. hakkında yakalama emri cıkarılması yonunde goruş sundu.
Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi. Sanık B.E. hakkında yakalama emri cıkarılması ve G.M'nin dava dosyasının ayrılmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu