Mersin'de eski eşinin ozel goruntulerini arkadaşlarıyla paylaştığı iddiasıyla hakkında acılan davada tutuksuz sanık, 2 yıl 6 ay hapis cezasına carptırıldı.
15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık İ.B.E. ve eski karısı muşteki N.N.Y. ile tarafların avukatları, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve tanıklar katıldı.

Sanık İ.B.E. savunmasında, bahse konu goruntuleri kimseyle paylaşmadığını ileri surerek, "Goruntuler biz evlenmeden once kendi rızasıyla, kendi telefonundan benim tarafımdan cekildi. Bunların nasıl yayıldığını bilmiyorum. Goruntulerin V.O'nun eline nasıl gectiğini bilmiyorum. Arabulucu aracılığıyla benden talep ettiği 4 milyon lirayı verseydim bu dava acıklamayacaktı." iddiasında bulundu.
Duruşmada, tanıklar A.A. ve S.C. ile goruntulerin eline gectiği ileri surulen V.O. de dinlendi.
Cumhuriyet savcısı mutalaasında, sanığın, "ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde yayınlanması" suclarından cezalandırılmalarını, 3 tanık hakkında da "yalan tanıklık" yaptıkları gerekcesiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suc duyurusunda bulunulmasını talep etti.
Mahkeme hakimi, "ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek" sucundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiğin sanık İ.B.E'nin mevcut halinin devamını da kararlaştırdı.
Mersin'de, eski karısı N.N.Y'nin ozel goruntulerini arkadaşlarıyla paylaştığı iddia edilen İ.B.E. hakkında "ozel hayatın gizliliğini ihlal etmek" sucundan dava acılmıştı.
"Hak yerini buldu"
Muşteki N.N.Y, adliye cıkışında gazetecilere, sucun mahkeme tarafından doğrulandığını belirterek, "Sanığın sucu işlediğinin tespit edilmesinden dolayı icim cok rahatladı. Başına bu tarz olaylar gelen hicbir kadın korkmasın ve sessiz kalmasın. Alnımın akıyla cıktım, cok şukur hak yerini buldu." diye konuştu.
Muşteki avukatı Sahra Duzgun Tucel de kadına karşı işlenen suclarla mucadelelerin surduğunu ifade ederek, karar dolayısıyla mutlu olduklarını bildirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serkan Avci