Canakkale'nin Bayramic ilcesinde bir kişi, 4 yıl once olen eşinden kalan miras parasıyla yeniden evlenmek isterken dolandırıldı.
Bayramic ilce merkezindeki Menderes Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Ali Guven'in eşi Munire Guven 4 yıl once hayatını kaybetti.

Bir sure evlenmeyi duşunmeyen Guven, yakınlarının tavsiyesi uzerine ikinci evliliğini yapmaya karar verip Gulay Ş. ile tanıştırıldı.
Gulay Ş. ile evlilik hazırlığı yapmaya başlayan Ali Guven eski eşine ait tarlanın satılmasından kendisine kalan 35 bin liralık miras parasını bu işte kullanmak istedi.
Hazırlıklar surduğu sırada İzmir'e eş adayının yanına gidip burada alışveriş yapan Guven, bankadaki parasını cekip Gulay Ş'ye verdi.
Gulay Ş. evdeki eşyalarını alıp geleceğini belirtip Ali Guven'in yanından ayrıldı.
Bir sure burada bekleyen yaşlı adam, dolandırıldığını anlayıp memleketi Bayramic'e geri dondu.
Bayramic Cumhuriyet Başsavcılığına gidip şikayette bulunan Guven, şupheli kadının yakalanmasını ve parasının geri iade edilmesini talep etti.
Guven, AA muhabirine, maddi durumunun iyi olmadığını soyledi.
Solunum hastalığı ile mucadele ettiğini belirten Guven, "Vefat eden eşimden miras tarladan gelen 35 bin liram vardı. Bu parayla da yeniden evlenme hayali kurdum ama mahvoldum. Gulay Ş.'ye bir turlu ulaşamadım. Bayramic Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda bulundum. Bana evlilik icin yardımcı olan kişi de şahit oldu. Butun param gitti, cok zor durumdayım. 800 lira yoksulluk aylığıyla yaşamaya calışıyorum. Bir arkadaşımın oturmam icin verdiği evde yaşıyorum. Evimin elektriği bile yok. Eşimin tarlasından bana kalan parayla ev alacaktım, o para da gitti. Yalnızlık zor, evleneyim dedim olmadı. Devlet buyuklerimden yardım bekliyorum. Beni bu hale kadının bulunmasını istiyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sabahattin Sallama