Dunyanın en buyuk otomobil ureticilerinden Volkswagen, gectiğimiz yıl Turkiye’de yeni nesil otomobillerinden cok ulkemizde kurmayı planladığı uretim tesisi ile konuşulmuştu. Alman otomotiv devi, 100 milyon TL sermayeli bir şirket dahi kurmasına rağmen soz konusu fabrika kararından once pandemi sonra ise siyasi nedenler dolayısı ile vazgecti.
Volkswagen CEO'su Herbert Diess, gectiğimiz haftalarda yaptığı bir acıklamada soz konusu siyasi nedenlerle ilgili olarak, “Tabii ki burada siyaseten bu işi istemeyenlerin olduğunu biliyorduk. Ben orada fabrika acılması taraftarıydım ve hala da oyleyim, Turkiye’de yeni fabrikayı acabilirdik ve orada koşulların duzelmesine katkımız olabilirdi. Turkiye jeo-stratejik acıdan Avrupa’nın vazgecebileceği bir ulke değil.” ifadelerini kullanmıştı.
[h=2]İddiaya gore makam araclarında Volkswagen ve Audi'nin yerini Ford ve Renault alacak[/h]
Sozcu tarafından one surulen bilgilere gore Cumhurbaşkanlığı, Volkswagen’in Turkiye’ye yatırım kararından “siyasi” nedenlerle vazgecmesi uzerine ilginc bir yaptırım kararı aldı. Buna gore bazı bakanlıklara yazı gonderen Cumhurbaşkanlığı, başta Passat olmak uzere Volkswagen ve Audi marka makam araclarının değiştirilmesini istedi.
Aynı yazıda Renault marka otomobillere oncelik verilmesi ve Ford/Toyota marka otomobillerin kamuda kiralanmasının istendiği belirtiliyor. Sozcu, Passat’a alternatif olarak Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceğini belirtiyor. Turkiye’de 115 bin makam aracının bulunduğu ifade edilirken bunların ne kadarının Volkswagen ya da Volkswagen alt markalarına ait olduğu ise tam olarak bilinmiyor.