Super Lig ekiplerinden Caykur Rizespor'da teknik direktorluk gorevine getirilen Marius Sumudica ile futbolcular Erik Sabo ve Damjan Dokovic icin imza toreni duzenlendi.
Caykur Didi Stadı'nda gercekleştirilen torene kulup başkanı Hasan Kartal, Sumudica, yonetim kurulu uyeleri, futbolcular Erik Sabo ve Damjan Dokovic katıldı.

Kartal, imza toreninde Sumudica'nın sozleşmesinin yer aldığı kağıda "Eşinle hic kavga etmeyeceğim. Olene kadar" yazması guluşmelere yol actı. Sumudica, bunu eşine ileteceğini soyledi.
Kartal, burada yaptığı konuşmada, gorevden ayrılan Stjepan Tomas'a teşekkur ederek, ozverili davranarak takımın onunu actığını belirtti.
Sumudica ile Rizepsor'da yıllarca birlikte calışmak istediklerine değinen Kartal, "Hoca değişikliği iyi değil. Tomas iyi bir insandı. Giden hocalarımızdan kopmuyoruz. Şimdi Sumudica ile beraberiz. Belki bir gun gidecek ama kopmayacağız. İnşallah uzun sure hocamızla devam ederiz." dedi.
Sumudica ile sozleşmenin Gaziantep FK kulubu ile aynı olcude olduğuna işaret eden Kartal, "Hocamız ile ayrı bir maddemiz yok. Bizdeki hoca anlayışı, hocamız gitmek istiyorsa, daha iyi yere gitmek istiyorsa, burada mutlu değilse gitmek istiyorsa sık boğaz etmeden gidecek. Biz kimse ile problem yaşamak istemiyoruz. Yaşamayacağız." diye konuştu.
Transferin hocanın işi olduğunu belirten Kartal, "Transfere hoca karar verecek. Alınacak gidecek kararları bugun verecek. Biz hocamızın verdiği kararları sportif direktorumuz ile halledeceğiz. Yılmaz Bal ben olduğum muddetce devam edecek. İşi bilen birisi ile calışıyoruz. Yılmaz Bal burada benim spor ile ilgili danışmanım. Beni yonlendirecek adam. Ekibi iyi kuracaksınız. Takıma hocam bakacak, Yılmaz Bal ile birlikte dayanışma icinde olacak. Bizde bunlara sahip cıkacağız. Birbirimizin acığını kapatacağız." ifadelerini kullandı.
Sumudica: "Rize'ye 1,5 yıllık kontratı bitirmeye geldim"
Sumudica, kalpleri aynı anda aynı ritimde atacak iki insanın bir araya geldiğini, Hasan Kartal'ın kendisi icin buyuk bir şans olduğunu soyledi.
Gaziantep'te yaşadıklarına değinmeyen Sumudica, "Gaziantep ile olumlu olumsuz bir şey soylemek istemiyorum. Onlara gelecekte şans diliyorum. İyi performans gosterdiğim kulup ve 3. sırada 31 puan ile bıraktım ama bizim icin orası bitti." dedi.
Caykur Rizespor'un sık hoca değiştirmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Sumudica, "Ben son sekiz senede calıştığım kulupte bir seneden az calışmadım. Romanya, Arabistan, Turkiye'de calıştığım her yerde hep ilk uc antrenor arasında gosterildim. Rize'ye altı aylığına gelmedim. Bana yarın 3-5 milyon avroluk teklif gelse elimin tersi ile iteceğim. Rize'ye 1,5 yıllık kontratı bitirmeye geldim. Orta vadeli bir planım var. Umarım bu uzun vadeliye doner. Cunku iki taraf birbirinden memnun olursa bunu artırabiliriz. Başkanım benden memnun olmadığı muddetce gitme isteğimin olmayacağının sozunu veriyorum." şeklinde konuştu.
Sumudica, yurt dışından cok sayıda teklif geldiğini, Turkiye'de olmayı sevdiği icin Rize'yi kabul ettiğini aktardı.
Turkiye'de Caykur Rizespor'da calışmayı istediğini bazı kesimlere dile getirdiğini vurgulayan Sumudica, "Profesyonel bir kulupteyim. Geldiğimden itibaren cok iyi karşılandım. Burada Gaziantep ile 2-1'lik bir galibiyet elde etmiştim, şehri tanıyorum. Arkamda buyuk bir baskı oluşmuştu. Bende o baskıyı cok beğenmiştim. Cunku maclarda biraz deliriyorum. Benimle birlikte arkamda delirecek insanlara ihtiyacım vardı. Onu burada bulacağıma inanıyorum. Deliliğin birleşmesi ile iyi bir performans ortaya cıkaracağız. Cunku Rize'nin iyi oyuncuları var." şeklinde konuştu.
-" Turkiye benim ikinci ulkem"
Gecmişi geride bıraktığını soyleyen Sumudica, "Ben sadece Rize'ye motive olmak istiyorum. Bir futbol kulubu medya gucu arkasında olmazsa asla başarılı olamaz. Bir aile olamazsa, oyuncularla calışanlarla hicbir şey yapamaz. Ben Gaziantep'te başardım. Bunun aynısını Rize'de uygulamak istiyorum." dedi.
Gaziantep'te Turk pasaportunu almak icin her şeyi yaptığını kaydeden Sumudica, şoyle devam etti:
"Bana yardım sağlanamadı. Romanya pasaportu ile dunyanın her yerine gidebilirim. Vizeye gerek yok. Ben bu ulkeye saygımı gostermek istiyorum. Cunku burada para kazanıyorum. Turkiye benim kalbimde olan bir ulke. Rize'den değil Turkiye'den bahsediyorum. Turkiye benim ikinci ulkem."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığı olduğunu aktaran Sumudica, "Sadece spora olan duşkunluğu ile değil. Bu ulke icin yaptıkları icin taktir ettim. Kendisi ile tanışmak istediğimi Kayserispor'un eski başkanı Erol Bedir beye soylemiştim. Burada da bu isteğim devam ediyor. Umarım onunla burada calıştığım surece tanışma fırsatım olur. Ulkesi icin cok calışan bir başkan. Umarım olene kadar bu ulkeye hizmet eder ben de burada olurum." şeklinde konuştu.
Sabo ve Dokovic'i transfer ettiklerini soyleyen Samudica, "Transferlerimizi ortaklaşa yapıyoruz. En az bir tane daha forvet oyuncusu almayı duşunuyoruz. Bunu iki ye de cıkarabiliriz. Remy hakkında sağlık ekibi ile konuştum. Bana gelen bilgi 1,5 ay takımdan ayrı kalabilir. Bu da on mac kaybedecektir. Bunu goz onunde bulunduracağız." diye konuştu.
Fenerbahce macının zor olacağına değinen Sumudica, "Başakşehir macında takımın yarısı yoktu ama galibiyeti kacırdık. Kafasında kaybetme endişesi olan oyuncumuzu İstanbul'a goturmeyeceğim. Kendilerine bunu soyleyeceğim. Bu sahanın icinde olmeyecek, bu takım icin terinin son damlasına kadar savaşmayacak, kaptan olsun, kim olursa olsun, her unlu oyuncu kimse sahada terinin son damlasına kadar savaşmıyorsa yedek kulubesinde yanımda oturur. Ben yedek kulubesinde deliriyorum. Ben savaşımı kavgamı veriyorum. O savaşı kavgayı sahada gormek istiyorum. Son iki macta benim takımım bunu yaptı." acıklamalarında bulundu.
Sumudica, acıklamasını "Caykur Rizespor Sumudica ile beraber hicbir zaman son iki uc hafta duşmeye oynayan takım pozisyonuna gelmeyecek. Bunun sozunu veriyorum." ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.
Sabo ve Dokovic de Rize'ye transferlerinden dolayı mutlu olduklarını, takıma katkı vermek icin mucadele edeceklerini soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhittin Sandıkcı