İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andew Bailey, mevcut hicbir kripto para biriminin uzun vadede bir odeme aracı olarak calışabilecek bir yapıya sahip olmadığını soyledi.
Dunya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından duzenlenen "Dijital para birimlerini yeniden duzenlemek" adlı panele katılan Bailey, "Kalıcı bir para birimi diyebileceğim anlamda bir tasarım, yonetim ve duzenlemelere kadar verdik mi? Hayır. Durust olmak gerekirse henuz o noktada olduğumuzu sanmıyorum. Kripto para birimlerinin başlangıcta boyle formule edildiğini duşunmuyorum."ifadelerini kullandı.
Bailey odemelerin istikrarlı bir değere sahip olması, buna dair bir guvencenin oluşması gerektiğini belirterek, bunun da bankayı, dolayısıyla, devletle ilişkisi olan duz para birimi ile ilişkilendirmek durumunda bırakacağını kaydetti.
Dijital para birimlerine gizlilik standartlarına ilişkin tartışmaların devam edeceğine işaret eden Bailey, "Bu gundeme gelecek buyuk bir konu. Herhangi bir dijital para birimi uzerinden gonderimlerin gizlilik standartları ve kamu cıkarını nerede olduğu meselesi." yorumunu yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Kurtaran