Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bazı tahsislerimizde statlardaki zeminlerle ilgili gereken ozenin gosterilmediğini goruyoruz. Sporcu sağlığı bizim kırmızı cizgimiz. Bakanlık olarak gereken tum calışmalara başladık. İlgili tum tedbirler, denetimler ve bu manada da yaptırımları uygulama konusunda harekete gectik" dedi.

Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Giresun Valisi Enver Unlu, milletvekilleri, il ve ilce belediye başkanlarından oluşan Giresun heyetiyle bir araya gelerek, kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imzaladı. Genclik ve Spor Bakanlığı merkez binada gercekleşen kabulde Bakan Kasapoğlu, stadyumlardaki zemin problemlerine dikkat cekerek, "Statlardan bahsederken ozellikle bir konuya temas etmek istiyorum. Cunku bu statlar devlerimiz tarafından en guzel şekilde yapılıyor inşa ediliyor, sonraki surecte de kuluplere, ilgili yerel yonetimlere teslim ediliyor. Bu manada da ozellikle son gunlerde bazı tahsislerimizde statlardaki zeminlerle ilgili gereken ozenin gosterilmediğini goruyoruz. Bakımsız saha zeminlerinin sporcular icin bir risk teşkil ettiğini biliyoruz. Aynı zamanda seyir zevki acısında onemli bir takım dezavantajları da soz konusu. Zeminlerin iyi bakım gormesi gerekiyor. Tahsisi olan kurumların bu konuda cok ama cok hassas olmaları gerekiyor. Gereken ozeni, gereken bakımı, gereken tamiri anında gostermelerini bu vesile ile hatırlatmak istiyorum. Bakanlık olarak gereken tum calışmaları başladık. İlgili tum tedbirler, denetimler ve bu manada da yaptırımları uygulama konusunda harekete gectik. Buna ozellikle tum statlarımızla ilgili bu uyarıyı belirtmek istiyorum. Sporcu sağlığı bizim kırmızı cizgimiz. Bu noktanın en buyuk takipcisiyiz" diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, Turkiye'nin dunyanın en modern spor tesislerine sahip olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi de stadyumlar. İşte gectiğimiz hafta en yeni stadyumumuzun fiili olarak acılışı gercekleşti. Giresunumuz icin Cotanak Stadyumu Turkiye'nin en yeni, en modern stadyumu. Giresun ve ulkemiz icin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah en uygun zamanda sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle inşallah resmi olarak acacağız" ifadelerini kullandı. GİRESUN'A YENİ SPOR TESİSLERİ YAPILACAK Giresun'a yapılacak yatırımlara vurgu yapan Bakan Kasapoğlu, sozlerini şoyle surdurdu: "Giresun'da 2002 oncesi 1 oğrenci yurdu var iken bugun 11 tane yurt var. 1 genclik merkezi varken bugun 4 genclik merkezi var inşallah bugunku protokolle Giresunumuzda genclik merkezi olmayan ilcemiz kalmayacak. Yine 13 spor tesisini 40'a yukselttik. Bugun onlara yenilerini ekleyeceğiz ve spor altyapımızı inşallah el birliğiyle daha yukarılara taşıyacağız. Buyuk hedefler buyuk ozveri gerektiriyor. Giresun'a Sporcu Kamp Eğitim Merkezi kazandıracağız. Stadımızın yanına inşaa ettiğimiz Sporcu Kamp Eğitim Merkezimizi, 2 adet yuzme havuzumuzu ve 9 adet yeni genclik merkezimizi, yine şehir merkezinde inşa ettiğimiz genclik merkezimizin tamamlanacağını belirmek istiyorum. Nizami sahalarımız, 3 adet spor salonu, 10 adet antrenman sahası ve Giresun Belediyesi ile birlikte mahallelere cim yuzey sahalar inşa edeceğiz. Tenis kortlarını, basketbol alanlarını Giresun'a kazandıracağız. Tum yatırımlarımız Giresun'a genclerimize hayırlı olsun. Tesislerimizi tum halkımızın kullanımına 7/24 actık."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nesrin AYDIN YALDIZ