sonbahar kış ayakkabıları
Sıcak bir Ağustos sabahı kadınların tutkunu olduğu ayakkabılar ve trendleri hakkında ki son cizgileri, stilleri konuşmak uzere Turkiye’de ayakkabı duayeni olan dostum ve buyuğum Mustafa Cetin’ in ofisindeyiz.
O.OZKAN Şu yaz ayları ve onumuzde ki sezonda ayakkabılarda bir feminenlik fakat ağırbaşlı bir tarz goruyorum . Bu anlamda 2007-08 ayakkabıda nasıl bir stil sunuyor ?
M.CETİN Oncellikle BURCATO( Italyanca terim ) dediğimiz renkler , yani siyah – gumuş veya siyah – nikel tonları bu ağırbaşlı uyumu ortaya koyuyor . Bu tonlar 2008 yazında da kendini gosterecek . Renk tabanda yapılan tonlarla yumuşuyor . Mesela kırmızı rengi siyah ayakkabı tabanında kullanıyoruzO.OZKAN Moda tasarımcısı olarak kadınları herzaman dişi vamp fakat bunu akıllı hilelerle tarzına yansıtan ikonlar olarak sevmişimdir . Bu anlamda guzel kadınları guzel bir sezonda goreceğiz . Bu noktadan baktığımızda trendlerde esin kaynağının kokleri nereye dayanıyor ?
M.CETİN Ayak yerde bizi taşıyan yegane organımız . Bir bakıma surunen bir varlık olan ayağımız, doğada ki diger surungenler gibi ama bizi yurutuyor...
O.OZKAN Kadinlar da artik erkekler kadar uzadi.Tabi platform sayesinde...
M.CETİN Platform oncesi ( PANTOM ) yukselmeye devam ederken rahat giyim stili ortaya cıktı. Bu gunumuzde en onemli unsurlardan biri aslında.Yani bayanlar hem yukarda hem stil sahibi hem rahat . Bununla beraber eskinin kut burunları ve keskin kesimleri yerini yuvarlak , kavisli soft kesimlere bırakıyor. POLYODUM dediğimiz yuvarlak burunları on ek platform ile yukseltiyoruz.Bu hem feminenlik hem yukseklik sağlıyor.
O.OZKAN Bunu değerli modaseverler icin biraz daha acarmısınız ?
M.CETİN Safari ve Afrika .. Dunyada doğal yaşam, doğal malzeme, doğasına zarar vermeden kullanma gibi bir eğilim var. Bu moda sektorunde hep kullanıldı. Ama değiştirerek yapısı ile oynayarak. Cıkış noktası doğal doku ve formlar olan Lacoste , iguana , pitonlar , anakondalar... Bunlardan aldığımız tum bu doğallığı orjinalinin aynısı olacak şekilde endustride uretiyoruz. Imitasyonunu yapıyoruz. Doğal olana zarar vermeden ama doğal olani yansıtıyoruz. Bunlar kadınların ayağına taşınıyor. Orada stilleşiyor.
O.OZKAN Bu sizinde cıkış noktanız diyebilirmiyiz ?
M.CETİN Elbette..İşin Londra’sı Paris’i yok bence. Hersey doğanın sunduğu harikalardan cıkıyor. Mevsimin renkleri, doğanın dokusu urunlere kesinllikle yansıyor. Bugun Londra’da herhalde bir krokodil bulamayız. Ben rastlamadim. Ama kadınlar Krokodil cantalar, ayakkabılar icin cıldırıyor. Yani dort duvar arasında moda ve stil ortaya cikmiyor.
Konsept icerisinde onumuzdeki sezon icin Rugan,Krokodil ve Leopar olmak uzere uc grup hazirlaniyor.
Sıcak yaz gununde en sıcak trendleri sizlere aktarmaya calıştık. Hem modayi takip eden kitleler ve ayakkabı sektoru icin iyi bir referans olduğu umuduyla guzel bir yaz gecirmenizi dilerim.
O.OZKAN Buyuk metropol caddelerinde insanların pek coğunun sade yada konservatif giyindigini fakat bol aksesuarla tarzlarını ortaya cıkardıklarını goruyorum. Aksesuar kullanımı ayakkabıya yansıyormu?
M.CETİN Tabiki ... Toka , kanca , zincir gibi belki simdi klasik gelen bu aksesuarları siyah-nikel , mat sarı veya parlak neon tonları ile ortaya cıkarıyoruz . Bu hem ayakkabıyı o plana cıkarıyor hemde kadınlar icin ayakta da aksesuar kullanımını gundeme getiriyor.
O.OZKAN Aksesuar kullanımının ayaga kadar inmesi yeni bir şey.... Renklere geri donmek istiyorum. Yukarda saydığımız ağırbaşlı renklerin yanında daha vamp yada feminen olan ton ve dokuları sıralarsak neler eklyebiliriz ?
M.CETİN Safarik Afrika tonları ... Bu moda dunyasının hic bir zaman vazgecmeyeceği bir ilham dunyası... Kroko , leopar , iguana , lacoste ( kertenkele ) gibi doğal doku ve renklerin uzerine kırmızı , mavi , antik bronz , antik gold ( altin ) işlendi. Bu renk oyunları vamp gorunumu ortaya cıkarıyor. Bu gorunum 2008 yaza da damgasını vurucak.
sonbahar -kış ayakkabı trendleri
Vücut Bakımı0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Vücut Bakımı
- sonbahar -kış ayakkabı trendleri