Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirus pandemisi nedeniyle okullarından uzak kalan oğrencilere nefes aldıracak bir proje başlatmıştı. Bu proje kapsamında da evlerinde bilgisayar olmayan oğrencilere tablet dağıtılacağı ifade edilmişti. Birkac saat once Twitter uzerinden bir acıklama yapan bakanlık, tablet projesi kapsamında kac oğrencinin tablet aldığını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Twitter'dan yaptığı acıklamalara gore 21 Eylul 2020 ila 22 Ocak 2021 tarihleri arasında, 445 bin 750 oğrenciye tablet ulaştırıldı. Boylelikle oğrencilerin uzaktan eğitim almalarına destek olunmuş oldu. Eğitim sureciyle ilgili de acıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, toplam kac saat canlı ders yapıldığını ve bu derslere katılan oğrenci sayısını da acıkladı.
[h=2]İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan o paylaşım[/h]

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine gore belirlenen tarih aralığı icinde, toplamda 154 milyon 609 bin 371 saat canlı ders yapıldı. Bu ders saatlerindeki en buyuk pay ise ilkokul derslerindeydi. Bu bağlamda ilkokul oğrencilerine 63 milyon saat, ortaokul oğrencilerine 50 milyon saat ve lise oğrencilerine de 40 milyon saat ders verildi. Okul oğrencisi oğrencilerse bu surecte, 300 bin saat civarında ders gorduler.
EBA uzerinden gercekleştirilen derslere katılan oğrencilere baktığımızda, 12 milyon 459 bin 347 oğrencinin ders aldığını goruyoruz. Bu oğrencilere ders veren oğretmen sayısı ise 962 bin 895 olarak kayıtlara gecti. Milli Eğitim Bakanlığı, EBA Akademik Destek'te ise 759 bin 499 oğrencinin aktif olduğunu, 150 bin 73 oğretmenin ise gorev aldığını ifade etti.