Cengiz Abazoğlu
'2008 kışında favorim,uzun altın kolyeler'
-Altın benim icin,gucu temsil eden doğanın verdiği en onemli maden.
-Abiye ya da spor giysilerle altın takı kullanılabilir.
-Gosterişli bir abiyede daha sade bir takı kullanılmalı.Beyaz altın tercih edilmeli.
-Spor giyimde,2008 kişi icin uzun altın kolyeler favorilerim arasında.
-Altın bence tum ten ve sac renklerine tıpkı “siyah ve beyaz” gibi yakışan bir maden.
-Takı,kadınların guclerini sergilediği bir aksesuar.Yaş ilerledikce değeri ve buyukluğu de artıyor. Bir kadın ancak otuzlu yaşlardan sonra bir milyon dolarlık gerdanlığı taşıyabilir ancak,18 yaşında bir genc kızda bu hoş bir goruntu sergilemez.
-Altın,butun değerli ve yarı değerli taşlarla kullanılabilir.
-Sonbahar-kış sezonunun altın modasında one cıkan goruntu,beyaz altın ile yeşil altının birlikte kullanıldığı takılar.Dunyanın onde gelen markaları da koleksiyonlarının buyuk bir bolumunu,bu kombinle gercekleştirdi.
Arzu Kaprol
'Altın en cok esmere yakışır'
-Altın benim icin “ışık” tır.
-Ben sadece simsiyah giysilerle altın takıları onaylıyorum,aksi kullanımlarda altın ozelliğini yitiriyor diye duşunuyorum.
-Abiye kıyafetlerde tamamen giysinin stiline gore farklı renk ve tasarım ozelliğindeki altın takılar kullanılmalı.
-Gunluk ve spor giysilerle,cok ozel bir işcilik veya tasarım değeri olmadığı surece modern altın takılar kullanılabilir.
-Altının esmerlerde daha hoş durduğunu duşunuyorum,ama bir klasman yapmak doğru değil,tamamen kişisel stille bu değişebilir.
-Tasarım ozelliğine gore altın tum taşlarla olabilir ancak ben kişisel olarak pırlanta ve altın kombinasyonunu cok sevmiyorum.
-Bu Sonbahar-Kış sezonunda modern ve hacimli formlar,dev boyutta kolyeler ve cok otantik,el işciliğiyle yapılmış,retro gorunumu veren takılar,sarı pırlanta ile birlikte kullanımlar,ayrıca elmas on planda.
Vural Gokcaylı
İki altın bileziği yan yana takın
-Altın bana gore cok guzel ve değerli bir maden.Dunya kurulduğundan beri tum insanlığı cezp etti.Ayrıca cok şık bir malzeme.Onunla her turlu tasarım yaratılabilir.Bir yaratıcının yapamayacağı hicbir şey yok altında.
-Altının her turlu kıyafet ile yakışacağını duşunuyorum.Beyaz rengin ağırlıklı olduğu giysilerle bir arada kullanılmasını cok severim.Onemli olan saate gore doğru tasarımları secmek.
-Altında tasarımın cok onemli olduğunu duşunuyorum.İki altın bileziğin yan yana takılmasını cok seviyorum.Bu tasarım abiye bir kıyafetle de kullanılabilir.
-Gunluk ve spor giysiler icin tek başına şık bir yuzuk,bir kolye veya bir cift kupe tercih edilebilir.Akik taşla birlikte kullanılan ‘Roma başı’altın yuzuk tasarımını cok seviyorum.Benim eşim de bu tasarımı kullanıyor.
-Altın bence esmer kadında daha guzel duruyor.
-Altın kullanımı ile yaş bağdaştırılmamalı.Kadın her yerde kadındır.Mesela Batılı kadın,yaşlandıkca abartılı tasarımları takmaya başlar.Altın 7’den 70’e her yaşa yakışan bir maden.
-Altın:ince,pırlanta ve elmasla birlikte kullanılabilir.Osmanlı doneminde altın ve pırlanta bir arada kullanılmıştır.
-Ben Turkiye’de ‘Anadolu Medeniyetleri’ni yansıtan tasarımları seviyorum. Ben de altın tasarımcılarıyla calıştım, bir donem Bizans donemi takılarını baz aldım.Aynı zamanda Roma donemi de cok muhim.Aslında,kendi topraklarımızdan cıkan bir suru model var. Yeni tasarımlara gerek bile yok. Elimizdekileri cok guzel değerlendirebiliriz. Bunun yanı sıra cağdaş dizaynları da cok seviyorum. Geometrik ve matematiksel formdaki tasarımlar cok hoş.
Cemil İpekci
'Altın her zaman moda'
-Altın benim icin gosterişi ifade ediyor.Aslında dunyadaki metaller arasında fazla farklılık yok ama altın tarih boyunca diğerlerinden ayrı olarak, her zaman zenginliğin olcusu sayılmış.
-Her kıyafetle altını kullanabilirsiniz. Cunku yeşi,kırmızı ve sarı tonlarında altın mevcut.
-Abiye kıyafetlerde, yeşil altının cok uygun duşeceğini duşunuyorum.Ozellikle pırlanta ile kombinasyonu şık duruyor.
-Gunluk ve spor kıyafetlerde, kırmızı altını beğeniyorum. Buyuk halka kupeler, etnik tasarımlar hoş gorunuyor.
-Altın her kadına yakışır ama farklı tonları olduğu icin, mesela sarışın kadında yeşil altın iyi durmaz.Cunku bu ton zaten sarı ve yeşilin karışımıdır. O yuzden kırmızı altını tercih etmeliler. Esmer ve kumrallar uc tonu da kullanabilir.
-Kadının bana gore yaşı yoktur, her yaştan kadın istediği tasarımı takabilir. Ruhu onemli, yoksa nice yaşlı ruhlar var ama yaşı 18.
-Altını butun taşlarla kullanabilirsiniz,cakıl taşıyla bile.Ben oyle bir tasarım yaptırmıştım,cakıl taşı ve altından oluşan, herkes antika zannetmişti. Aslında altın benim madenim, aslan burcuyum. Severim ama altın aşığı değilim.
-Modayı cok takip etmiyorum ama, altının her zaman moda olduğunu duşunuyorum…
Unlu Modacılardan Oneriler...
Vücut Bakımı0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Vücut Bakımı
- Unlu Modacılardan Oneriler...