İstanbul Gungoren'deki bir otelde kat gorevlisi olarak calışan Emre Erdoğan, odada temizlik yaptığı sırada yastık altında 10 bin dolar buldu. Otel yonetimi odadan cıkış yapan Iraklı iş adamı Ali Zubair'e ise uzun uğraşlar sonucu ulaştı. Parasını teslim alan Zubair, otel calışanlarına teşekkur etti.
Buyuk mutluluk yaşadı

Olay Gungoren'de bir otelde meydana geldi. Gectiğimiz salı gunu konaklamak icin otele gelen Iraklı iş adamı 37 yaşındaki Ali Zubair, Carşamba sabahı otelden cıkış yaptı. Zubair'in odasını temizleyen kat gorevlisi Emre Erdoğan, yastığın altında bir poşetin olduğunu fark etti. Poşeti acan Erdoğan, icerisinde para dolu olduğunu gorunce vakit kaybetmeden otel yonetimine gitti. Otelde yarı zamanlı olarak calışan Erdoğan, maaşının onlarca katı olan parayı, yonetime teslim etti. Otel calışanları vakit gecmeden paranın sahibine ulaştı. Buyuk mutluluk ve şaşkınlık yaşayan Ali Zubair'in o anlarını otel calışanları cep telefonlarıyla kaydetti.
Turkiye'ye gelmeden once onyargılıydı
Turkiye'ye gelmeden once onyargılı olduğu icin pişman olduğunu soyleyen Ali Zubair, "Cok mutluyum boyle insanların Turkiye'de olduğunu bilmiyordum. İnsanlar soyluyordu Turkiye cok tehlikeli ama oyle cıkmadı. Allah razı olsun cok teşekkur ederim hepsi benim para. Benim icin cok onemli bir para, bir iki yıl calışsam o parayı yine toplayamazdım. Dışarı cıktığımda cebimde para yoktu, otele geldiğimde calışan rahat ol dedi, senin para bende dedi gordum cok mutlu oldum" dedi.
"Bana yakışanı yaptım"
Parayı bulan Emre Erdoğan doğru olanı yaptığını ifade ederek, "Ben şahsen uzerime duşeni yaptım ilk an gorduğumde para poşette bir kağıda sarılıydı. Kağıttakileri ben ilac sandım elime aldığımda para vardı icinde direkt mudurumuze getirdim. Anlam ifade eden yuksek bir paraydı tabii, benim bircok hayalimi gercekleştireceğim bir paraydı ama ben bana yakışanı yaptım" diye konuştu.
"Kendisini odullendireceğiz"
Otel sahibi Erhan Koyuncu personeliyle gurur duyduğunu belirterek, "Personelimizin takdire şayan bir davranışı var pandemi doneminde yuzde 10 doluluk oranında calışmaya devam ettik işler azalmıştı. Kapanma noktasına gelmiştik. Şu surecte bizlerin haricinde personelimizin daha buyuk sıkıntıları vardı. İhtiyac sahibi bir personelimizin bu davranışta bulunması takdire şayan biz kendisini odullendireceğiz. Cok şukur ki boyle personellerimiz var boyle olmalı zaten" şeklinde konuştu.
O anlar kamerada
Goruntulerde parasını unutan kişi otelden ayrılıyor. Bir sure sonra kat gorevlisi kaldığı odasına giriyor. Paraları bulan kişi daha sonra resepsiyona gelerek mudurune paraları teslim ediyor. Paraları alan otel gorevlisinin de aldığı dolarları saydığı goruluyor.
Kaynak: Tourism Today