Dunyanın onde gelen yayıncılarından Tyler 'Ninja' Blevins, 2018 yılında dedikodu ve tacizlerden kacınmak icin kadın oyuncularla yayın yapmak istemediğini dile getirmişti. 29 yaşındaki yayıncı, kadınları baştan cıkarıcı olaran nitelendirmiş ve buyuk eleştiri toplamıştı. Coğu insan, boyle bir prensibin kadınlara yapılan eşitsizliği desteklediğini belirtmişti.
Ninja, gectiğimiz gunlerde The New York Times’a verdiği bir roportajda bu sozlerinin arkasında yatan detayları daha net bir şekilde acıkladı. Evli olduğu icin konuştuğu kadınlara dikkat etmesi gerektiğini belirten unlu yayıncı, tanımadığı kadınlarla yayın yapmanın internette buyuk problemlere yol acacağını dile getirdi.
[h=2]"Rahat takılma luksune sahip değilim"[/h]

2018 yılında bazı suclamalarla karşı karşıya kaldığını belirten Ninja, şu ifadeleri dile getirdi; “2018 yılında aldatmakla suclandım ve beni boyle duşundurten şey kadın oyunculardı. Hic kimsenin bir dedikodu başlatmayacağından ve YouTube’a clickbait videoları koymayacağından emin olmak icin elimden gelen her şeyi yapmak zorundayım. Evli bir erkek olduğum icin kadınlarla cok fazla yalnız kalmamaya ozen gosteriyorum. Yakın kadın arkadaşlarıma bir şey demiyorum elbette, ama hic tanımadığım bir kadınla birlikte oynayacaksam kalabalık olmamız şart.”
Kadınlara baştan cıkarıcı demesinin yanlış anlaşıldığını belirten unlu yayıncı, bu kelimeyi sevmediğini ancak duruma uyacak başka bir kelime de bulamadığını dile getirdi. Ninja, acıklamasına şu sozlerle devam etti: “İnsanların potansiyelim varmış gibi duşuneceğini biliyorum ama oyuncu kimliğimi bir kenara bırakıp rahat rahat takılma gibi bir lukse sahip değilim.”
Ninja’nın 2 yıl ust uste pekiştirdiği bu sozleri, hem oyun hem de sosyal medya dunyasında buyuk tepki topladı. Pek cok eleştirmen, Ninja’nın bu prensibini bekar bir adamla yemek yemeyi reddeden eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’e benzetti. Ninja, kadınları baştan cıkarıcı bir unsur olarak nitelendirdiği icin kadın ayrımcılığına ve eşitsizliğine destekte bulunan bir profil haline gelmeye başladı.