Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de faaliyet yuruten Yunus Emre Ensitusu (YEE), Suriyeli oğrencilerden oluşan ilk Turkce kursiyerlerini mezun etti.
YEE'nin dunya genelindeki 60. merkezine ev sahipliği yapan Azez'de, 240 Suriyeli oğrenci 4 ay boyunca Turkce eğitim gorerek, kurslarını başarıyla tamamladı.

Enstitunun Azez'deki merkezinde başarılı olan oğrenciler icin duzenlenen sertifika toreninde, Turkce eğitimini tamamlayan ve bolge okullarında gorev alacak Suriyeli eğitmenler de sertifikalarını aldı.
Sertifika torenine, YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Kilis Vali Yardımcısı Omer Yılmaz katıldı.
Torende, oyuncu ve seslendirme sanatcısı Mert Talat Dilekcioğlu onculuğunde kursiyerlerce hazırlanan "Zeytin Ağacı" adlı tiyatro oyununda, Suriye savaşı sonrasında yaşananlar ve savaş mağdurlarına Turkiye'nin dost elini uzatışı sahnelendi.
Kursu başarılıyla tamamlayan oğrencilere sertifikanın yanı sıra ceşitli hediyeler de takdim edildi.
"300'e yakın oğretmenimiz Turkce oğrendi"
YEE Turkce Eğitim Merkezi Muduru Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 17 Eylul 2020'de Yunus Emre Enstitusu Azez şubesini actıklarını anımsattı.
İlk geldiklerinde oğretmenlerin Turkcelerinin biraz zayıf olduğunu anlatan Kartallıoğlu, "O gunden bu yana buradaki oğretmenlerimize haftada 30 saat olmak uzere iyi bir Turkce eğitimi verdik. Yaklaşık 300'e yakın oğretmenimiz burada Turkce oğrendi." ifadesini kullandı.
Kartallıoğlu, bolgedeki eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.
YEE Azez Kultur Merkezi Muduru Fikret Cıtak, oğrencilerden bir tiyatro grubu kurduklarını ve onların da burada "Zeytindalı" adlı oyunu sahnelediklerini kaydetti.
Turkce derslerinin yanı sıra sosyalleşmelerine katkı sağlamak adına tiyatro eğitimlerine de devam edeceklerini belirten Cıtak, emeği gecenlere teşekkur etti.
Kursiyer Yara Muhammet Tavil, Turkce eğitiminin ilk aşamasını tamamlamış olmaktan buyuk mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bekir Kasım