Yalova'da Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile 'Alevi' diye yazıldı. Polis, Alevi vatandaşların evlerini boya ile işaretleyen faillerin peşine duştu.
[h=3]"BUYUK UTANC DUYUYORUM"[/h]Konuyla ilgili acıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gurel, "Yalova gibi bir şehirde bazı Alevi yurttaşlarımızın evlerini işaretleyerek yapılan bu insanlık dışı, bu bağnaz hareketi esefle kınıyorum. Sorumluların hemen bulunması icin emniyet yetkililerini acilen goreve cağırıyorum. Bu olayın muhakkak takipcisi olacağız. Bunu yapan yaratıkların Yalova'da yaşamasından dolayı da buyuk utanc duyuyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]"BUNU YAPAN TESCİLLİ VATAN HAİNİDİR"[/h]Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine bir tepki de Yalova MHP İl Başkanı Namık Oz'den geldi. MHP'li başkan Namık Oz, "Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parcasını otekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini duşunenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırcayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir" dedi.

"Turk milletinin, gerekli dersleri cıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibi olduğunu vurgulamak lazım. Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parcasını otekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini duşunenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırcayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir."
[h=3]"NEDEN YAZI YAZIYORSUNUZ? KAPIMIZI CALIN CAYIMIZI İCİN"[/h]Yaşananlara tepki gosteren vatandaş ise, "Neden yazı yazıyorsunuz kapımızı calın, kahvemizi icin, cayımızı ikram ederiz. Bizler aşımızı paylaşan insanlarız... Oyle uc beş capulcuya da papuc bırakamayız" ifadelerini kullandı.