Bakırkoy'deki bir alışveriş merkezinde 15 Ocak'ta, boşanma aşamasında olduğu eşinin falcatalı saldırısına uğrayan kadın, kocasının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.
Ukrayna uyruklu Hanna B. (28), yaptığı acıklamada, 2,5 yıl once Turkiye'ye geldiğini ve M.O. ile evlendiğini soyledi.

M.O'nun duzenli bir işte calışmadığını ve maddi sorunlar yaşadıklarını belirten Hanna B, bu yuzden evi terk ederek Ukrayna'ya gittiğini ve 4 ay once de boşanma davası actığını anlattı.
Hanna B, bu sure zarfında M.O'nun kendisini surekli oldurmekle tehdit ettiğini one surerek, "Bu ayın 15'inde kız kardeşim kocasıyla beraber İstanbul'a geldi. Ben de onlarla buluştum. AVM'de otururken arkadan gelip saldırdı. Yuzumu kesti. Boğazımı keserek oldurmek istedi ama tuttukları icin olmadı." diye konuştu.
"Yuzumun eskisi gibi olmasını istiyorum"
Olayın ardından yuzunden ameliyat gecirdiğini ve 3 gun hastanede kaldığını aktaran Hanna B, "Yuzumun yarısını şu an hissetmiyorum. Sağ kaşım ve dudağımın sağ tarafı calışmıyor. Yemek yiyemiyorum sadece icecek icebiliyorum. Tedavinin ne kadar sureceğini bilmiyorum ama daha ameliyata gerek var. Yuzumun eskisi gibi olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.
Hanna B, korktuğunu dile getirerek, "En ağır cezayı almasını istiyorum." dedi.
Boşanma ve yaralama olmak uzere acılan 2 dava olduğunu aktaran Hanna B, mahkeme sonuclanınca Ukrayna'ya donmeyi planladığını sozlerine ekledi.
Olay
Hanna B, 15 Ocak'ta saat 12.50 sıralarında Bakırkoy'de bir alışveriş merkezinde oturduğu sırada boşanma aşamasındaki eşi M.O. tarafından yuzunden falcatayla yaralanmıştı.
Polis ekiplerince yakalanan M.O, adliyeye sevk edilerek tutuklanmıştı.
Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, şupheli M.O'nun "eşini tasarlayarak kasten oldurmeye teşebbus etme" sucundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şahin Oktay