KAYSERİ'de eski ortağı Emin Erciyes'i (40) bıcaklayarak oldurduğu suclamasıyla tutuklu yargılanan Vedat Kaplan (34) 15 yıl hapis cezasına carptırıldı.
?Kocasinan ilcesinde meydana gelen olayda kasap Vedat Kaplan, borc alacak meselesinden cıkan kavgada eski ortağı Emin Erciyes'i bıcaklayarak oldurdu. Olayın ardından tutuklanan Vedat Kaplan, Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına cezaevinden Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemiyle katıldı. Duruşmada, olen Emin Erciyes'in eşi Nimet Erciyes, 56 gun once dunyaya getirdiği ve eşinin ismini verdiği oğluyla hazır bulundu. Sanık Vedat Kaplan, olen Erciyes'in kendisini darbettiğini one surerek, "Oldurme amacım yoktu. Kasten yapmadım. Darp edince dukkanıma sığındım. Hakaret etti. Tehditler savurdu. Kendi canımı korumak amacıyla boyle bir şey yaptım. Sağlık ve polis ekiplerine haber verdim" dedi.
Şikayetci olduğunu belirten Nimet Erciyes ise, "Cocuğum babasız buyuyecek. Omur boyu cocuğumun sorularına maruz kalacağım. Ona tum bu olanları nasıl anlatacağım bilemiyorum. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.Mahkeme heyeti Vedat Kaplan'a, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekcesiyle iyi hal indirimi de uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi.