Muş Belediyesi ile Hak İş Sendikası arasında toplu iş sozleşmesi imzalandı.
Porsor Ana Kadın Kultur ve Eğitim Merkezi'nde gercekleştirilen torende konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, uzun suredir belediye ile sendika yetkilileri arasında goruşmeler yapıldığını soyledi.

Goruşmelerin ardından mutabakata vardığını belirten Asya, "Uzlaşılan rakamlarla bolgemizin ortalamasını yakalamış bulunmaktayız. Yevmiye 123 lira olarak uzlaşılan bu sozleşmede ben de işci kardeşlerimin halkımıza hizmet noktasındaki gayretlerini goz onunde bulundurarak, kurumumuzun da mali durumunu duşunerek 128 liraya yukseltiyorum. Yevmiyeye yapmış olduğumuz bu zam ileride sizlerin emekliliğine de olumlu yansıyacaktır." diye konuştu.
Halka hizmet yaparken işcilerin de hakkını koruduklarını vurgulayan Asya, devam etti:
"Mutabakata varılan sozleşmeye gore bekar bir arkadaşımızın sosyal hakları dışında alacağı rakam 3 bin 390 lira olarak belirlenmiştir. Evli olup cocuğu olmayanlar 3 bin 443 lira, evli olup bir cocuğu olan 3 bin 483 lira, evli olup evli olup 2 cocuğu olanlar 3 bin 524 lira ve evli olup 3 cocuğu olanların ise 3 bin 578 lira olarak belirlendi. Temizlik calışanları ve operatorler, maktu veya ortalama mesaileri ile evlilik durumlarına gore 4 bin lira civarında maaş alacaklar. Aynı şekilde muhendislere 500 lira, lisans mezunlarına 300 lira ve on lisans mezunlarına da 200 lira ekstra odeme yapılacak. Bu surecte katkı sunan hem sendika yetkililerine hem de calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum."
Hak İş Sendikası Muş Şube Başkan Yardımcısı Aydın Ciftci de yeni bir sozleşmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Hak İş Sendikası olarak bugune kadar değerli başkanımızla uyum icinde calışmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu surecte işci kardeşlerimizin de hakkını korumak icin gerekli calışmayı yapıyoruz. Bir suredir yaptığımız goruşmeler neticesinde bir sonuca vardık. Sozleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum."
Başkan Asya, sozleşme sırasında sendika ile belediyenin uzlaştığı rakamı 200 lira artırarak işcilere jest yaptı.
Konuşmaların ardından Asya ve Ciftci, toplu iş sozleşmesini imzaladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sabri Yıldırım