Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Orgutu (FAO), Avrupa Birliği'nin (AB) finansal desteği, Tarım ve Orman ile Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının iş birliğiyle yurutulen, Gecici Koruma Altındaki Suriyeliler ile en kırılgan yerel topluluk uyelerinin tarımsal eğitimler aracılığıyla dayanıklılıklarının artırılmasına yonelik projenin ikinci yonetim toplantısını gercekleştirdi.
FAO'dan yapılan yazılı acıklamaya gore, dijital ortamda gercekleştirilen toplantının acılışında konuşan FAO Turkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegul Selışık, projenin kuresel dayanışmanın en iyi orneklerinden olduğunu belirterek, 1 yıllık donemde elde edilen başarıları anlattı.
Kuresel salgına rağmen anılan donemde 1344 faydalanıcıya eğitim verildiğini belirten Selışık, bunun 782'sinin kadın olduğuna dikkati cekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Mudurluğu Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Ozge İmamoğlu da bu tur projelerin sahadan bire bir bildirim alınması acısından onemine işaret ederek, "Sadece bu projede değil, bundan sonraki projelerde de kullanabileceğimiz son derece değerli verilerimiz oluyor." ifadesini kullandı.
AB Sosyoekonomik Gelişim Programı Yoneticisi Feyhan Canbay da projenin multecilerle ilgili kısmına onem verdiklerini kaydederek, "Projenin en etkin şekilde başarılı olmasına dikkat ediyoruz. Bunun icin her turlu iş birliğine acığız." değerlendirmesinde bulundu.
Ote yandan, acıklamada proje dahilinde yapılan calışmalara da yer verilerek şu bilgiler paylaşıldı:
"Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, İzmir, Şanlıurfa ve Van'da uygulanan proje kapsamında şu ana kadar 48 mesleki eğitim kursu acıldı. Bu kurslarda toplam 1344 faydalanıcı eğitim aldı. Ayrıca bu illerde 31 başlıkta uygulamalı ciftci okulu acıldı. Bu okullarda da 775 kişi eğitim goruyor. İstihdam olanağını artırmak icin 10 ilde ozel sektor temsilcileri ile istişare toplantıları yapıldı."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sefa Şengul