Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Karabuk'te oğrencilerine gonullu bağlama oğreten sınıf oğretmeninin cevrimici dersine katıldı.
Kentte 6 yıldır gonullu bağlama dersi veren Şehit Şendoğan Topcu İlkokulunda sınıf oğretmeni Halil Bulut, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında devam ettiği cevrimici eğitimlerine Bakan Selcuk da iştirak etti.

Bakan Selcuk, Bulut'un cevrimici dersine katılarak oğrencilerin bağlama eşliğinde seslendirdiği turkuleri dinledi.
Turkulere eşlik de eden Bakan Selcuk, oğrencileri ve Bulut'u tebrik etti. Bulut da Bakan Selcuk'un severek dinlediği "Ela gozlerini sevdiğim dilber" turkusunu de icra etti.
Derslere giren oğrencilerden bazıları ve velileriyle de sohbet eden Bakan Selcuk, etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
Selcuk, Halil Bulut'un bu işe gonlunu verdiğini belirterek oğrencilerin yuzlerinin gulumsemesini sağladığını belirtti.
Bulut'un, oğrencilerinin mutlu bir hayat yaşamaları, şahsiyetlerinin dolu dolu gelişmesi icin onlara beceri oğrettiğini aktaran Selcuk, "Kulturumuzu cocuklarımıza tanıtıyorsunuz. Kendi değerlerimizi, hatıralarımızı, buyuklerimizi, atalarımızı anma fırsatı veriyorsunuz. O kadar guzel bir iş yapıyorsunuz ki teşekkuru hak ediyorsunuz. Ben emeklerinizden dolayı, butun cocukların hayatına dokunduğunuz icin teşekkur ediyorum." diye konuştu.
Cocukların muzikle uğraşmasının cok istedikleri bir konu olduğundan bahseden Selcuk, Turkiye genelinde uygulanacak bir muzik projesinin hazırlıklarının da devam ettiğini ifade etti.
Halil Bulut da Bakan Selcuk, Anadolu Ajansı (AA) ve İl Milli Eğitim Muduru Nevzat Akbaş'a teşekkur etti.
AA ekibi, salgın nedeniyle bağlama derslerini haftada bir de olsa okula giderek oğrencileri ile cevrimici ortamda surduren sınıf oğretmeni Halil Bulut'un calışmalarını haberleştirmişti.
Bulut, AA aracılığıyla cevrimici derslerinden birine katılması halinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'a da turku soylemek istediğini iletmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Ozler