DİYARBAKIR'da, teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunmasını isteyen 193 ailenin HDP binası onundeki oturma eylemi, 511'inci gunde de suruyor. Vatani gorevi icin usta birliğine giderken, 2015'te Tunceli'nin Pulumur ilcesinde yol kesen PKK'lı teroristlerce kacırılan oğlu Muslum (20) icin oturma eylemini surduren Şevket Altıntaş, annelerin cektiği acıyı ve hasreti dile getirmeye calıştığı, 'Diyarbakır Annelerinden Dunyaya' adlı bir kitap cıkardığını belirterek, "Somut orneklerle annelerin cektiği acıyı ve hasreti dile getirmeye calıştım. Olur da bir tane delikanlı gorur, anlar ve dağa gitmekten vazgecer. Benim ulkemin gencini bunlar kandırıyorlar" dedi.
Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, gecen yıl 21 Ağustos 2019'da ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gun sonra HDP Diyarbakır il binası onune geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kacırıldığını soyleyen anne Akar, il binası onunde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'uncu gununde ortaya cıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, cocukları kayıp annelere cağrıda bulundu. Akar'ın cocuğuna kavuşması, cocukları teror orgutu PKK tarafından kacırılan aileler icin umut oldu. Akar'ın cağrısıyla harekete gecen cocukları kayıp aileler, gecen yıl 3 Eylul 2019'da HDP binası onunde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU
Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Husniye-Huseyin Kaya ciftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Acan ciftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu ciftinin oğlu Huseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Acar, Sait Acar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gulşen Cetin'in oğlu Erdal Cetin, Fahrettin- Meryem Akkuş ciftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya ciftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun ciftinin oğlu İbrahim Coşkun ile en son Mehmet-Keziban Yalcın ciftinin kızları Yasmin'in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.
'ACILARIN NE KADAR BUYUK OLDUĞUNU ANLADIM'
2015 yılında vatani gorevi icin usta birliğine giderken Tunceli'nin Pulumur ilcesinde yol kesen PKK'lı teroristlerin kacırdığı oğlu Muslum icin eşi Songul Altıntaş ile beraber evlat nobetini surduren Şevket Altıntaş, oğlunun kacırıldıktan sonra HDP il binasına getirildiğini soyledi. Altıntaş, burada bulunduğu surec icerisinde acıların ne kadar buyuk olduğunu anladığını ve kitap yazmaya karar verdiğini ifade ederek, şunları soyledi:
"Sadece benim cocuğu değil ulkemin cocuklarını kacırıp, kacırıp goturuyorlar. Butun bu acıları goz onune aldım. Ben buraya gelirken sadece kendi oğlum icin gelmiştim ama buraya geldikten sonra, acının buyukluğunu fark ettim. Buradaki herkes kendine farklı misyonlar ustlendi. Bense 'Diyarbakır annelerinden dunyaya' isimli kitabı cıkarmaya karar verdim. Tek kelime bile yalan soylemem. Somut ornekler ile annelerin cektiği ızdırabı, acıyı ve hasreti dile getirmeye calıştım. Olur da bir tane delikanlı gorur, anlar ve dağa gitmekten vazgecer. Benim ulkemin gencini bunlar kandırıyorlar. Bana gore tek cozum, annenize ve babanıza kulak vermeniz."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı