Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de kendisi icin 1,4 milyar dolara saray yaptırdığına yonelik iddiaları reddederek, "İddia edilen mulklerin hicbiri ne bana ne de yakın akrabalarıma aittir ve hicbir zaman da olmamıştır. Tum bu iddialarla vatandaşlarımızın beyinlerini yıkamaya karar verdiler." dedi.
Putin, ulkedeki universite oğrencileriyle video konferans yoluyla gercekleştirdiği goruşmede, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'nın, kendisinin Karadeniz kıyısında 1,4 milyar dolara saray yaptırdığına yonelik iddialarını yanıtladı.
Navalnıy tarafından sunulan iddiaların "abartıldığını" savunan Putin, "İddia edilen mulklerin hicbiri ne bana ne de yakın akrabalarıma aittir ve hicbir zaman da olmamıştır." diye konuştu.
Soz konusu saraya yonelik iddiaların "halkın beynini yıkamak" icin kullanıldığını one suren Putin, "Bu iddialar zaten 10 yıldan fazla bir suredir dolaşımda. Şimdi, uygun bir zamanda, her şeyi bir araya getirdiler ve tum bu iddialarla vatandaşlarımızın beyinlerini yıkamaya karar verdiler, internette bir tur video serisi başlattılar. Boyle bir mulk icin bazı tapular veya faturalar, ceşitli izler bulunması gerekir." dedi.
Kendisinin hicbir zaman ticaretle de ilgilenmediğini anlatan Putin, "Ticareti yanlış bulduğum icin değil, aksine insanlara iş imkanları sağlayan onemli bir alan olduğunu duşunuyorum. Sadece bana gore değil." şeklinde konuştu.
Putin, konuşmasında, 23 Ocak'ta Rusya capında duzenlenen protesto gosterilerine de değinerek, "Herkesin goruşunu belirtmeye hakkı var, ancak bu hukuki cercevede olmalı. Bu protestolar nedeniyle herkes zarar goruyor. Genclerin protesto gosterilerine cağrılması da yanlış, bu teror gruplarının yaptığı bir şeydir." dedi
Putin'e yonelik "saray yaptırdı" iddiaları
18 Aralık'ta tutuklanan Navalnıy'nın YouTube kanalı uzerinden yayımlanan ve yaklaşık 86 milyon kişinin izlediği "Putin icin saray: En buyuk ruşvetin tarihi" isimli videoda, Putin'in Karadeniz kıyısında kendisi icin 1,4 milyar dolara saray yaptırdığı one surulmuştu.
Soz konusu sarayın, "dunyanın en pahalısı" olduğu belirtilen ve sosyal medyada en cok izlenenler arasına giren videoda, sarayın inşaatı icin ayrılan butcenin "Putin tarafından alınan ruşvetlerle" karşılandığı kaydedilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Gurkan Abay