BURDUR'da yaklaşık 1,5 yıl once mide kanserine yakalanan Turkiye Hava Sporları Federasyonu Burdur İl Temsilcisi ve Yamac Paraşutu Burdur Spor Kulubu Başkanı Bahri Kılıcaslan (44) tedavi gorduğu hastanede yaşamını yitirdi. Hastalığına rağmen paraşutle ucmaktan vazgecmeyen Kılıcaslan, "Ucmak beni motive ediyor, ucmaya devam edeceğim" demişti.
Turkiye Hava Sporları Federasyonu Burdur İl Temsilcisi ve Burdur Yamac Paraşutu Spor Kulubu Başkanı Bahri Kılıcaslan, midesinde zaman zaman meydana gelen ağrıları kontrol ettirmek icin 2019 yılı ağustos ayında Antalya'daki ozel bir hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerin ardından Bahri Kılıcaslan'a, mide kanseri teşhisi konuldu. Kanser teşhisinden sonra kemoterapi tedavisi başlayan Kılıcaslan, ucmaktan vazgecmedi. Hem il temsilcisi hem de kulup başkanı olarak yamac paraşutu yapmaktan ve etkinliklere katılmaktan vazgecmeyen Bahri Kılıcaslan, kanser tedavisi gorduğu Burdur Devlet Hastanesi'nde bu sabah yaşamını yitirdi. Bahri Kılıcaslan'ın cenazesinin Ağlasun ilcesi Yeşilbaşkoy koyunde toprağa verileceği oğrenildi.
'UCMAK BENİ MOTİVE EDİYOR'
Kansere yakalandığı oğrendiği ilk donemlerde Demiroren Haber Ajansı'na acıklama yapan Bahri Kılıcaslan, o donem arkadaşlarıyla yamac paraşutu yapmaya gittiğini anlatırken, yamac paraşutune olan sevgisini şu sozlerle anlatmıştı:
"11 yıldır yamac paraşutu yapıyorum. Allah'ın takdiri mide kanseri diye bir hastalığa yakalandık. Doktorlar 'istirahat et, bağışıklık sistemi duştuğu icin dışarı cıkmayacaksın' dedi. Ama biz bu sporu yıllardır yapıyoruz. Ucmak beni motive ediyor ve adrenalin salgılıyor. Onun icin ister istemez ucma isteği oluştu. Arkadaşların yanına gittim. Ben de uctum. Bana cok buyuk faydası oldu. Moral ve motivasyon oldu benim icin. Bu tamamıyla moral ve motivasyonla gecen bir hastalık. Kısacası hicbir şeyi kafaya takmayın. Yamac paraşutu yapıyorsanız ucun, başka sporları yapıyorsanız yapmaya devam edin. Kesinlikle sosyal etkinliklerinize devam edin. Allah'ın verdiği bu dertten kurtulduktan sonra Burdur'daki paraşutcu arkadaşlarımla ucmaya devam edeceğim. Bizim uctuğumuzu goren arkadaşlarımız bize moral verdi. Onların bize soyledikleri bizi de motive etti."