Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Tarım Orman İl Mudurluğu iş birliğinde duzenlenen "Peynir Atolyesi" eğitim calışmasına, yerli ve yabancı 50 bin kişi katıldı.
Borsa'dan yapılan acıklamaya gore, antik cağlardan bugune kadar peynirin yapımı, Anadolu'nun peynir kulturu ve ceşitlerine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı eğitim calışması, bir ay surdu.

Oğrencilerden akademisyenlere, ev hanımlarından iş insanlarına, guvenlik gorevlisinden cobana kadar geniş bir kitlenin katıldığı Peynir Atolyesi, 50 bin kişiye ulaştı. Atolyede Kıbrıs, İngiltere, Almanya, Singapur, Malta, Avusturya, Urdun, Rusya, ABD ve İsvicre'den de katılımcılar yer aldı.
"50 bin kişiye ulaşmak buyuk bir başarı"
Acıklamada goruşlerine yer verilen ATB Başkanı Ali Candır, salgın doneminde tarımsal eğitimi surdurebilmek amacıyla başlatılan uzaktan eğitim programının başarılı şekilde gercekleştirildiğini bildirdi.
Eğitmenlere ve emeği gecenlere teşekkur eden Candır, "Bir ayda 50 bin kişiye ulaşmak buyuk bir başarı." ifadesini kullandı.
Yoresel Urunler Fuarı'nın da coğrafi işaretli urunleri ve Anadolu'nun peynir zenginliğini gun yuzune cıkardığını ifade eden Candır, yaptıkları calışmalarla yoresel urunlerin farkındalığını ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamaya calıştıklarını belirtti.
Tarım ve Orman İl Muduru Gokhan Karaca da eğitime katılanların yuzde 90'ının kendi peyniri yaptığını kaydetti.
Eğitimler sayesinde coğrafi işaretli peynir tuketmeye yonelik farkındalık oluştuğunu bildiren Karaca, katılımcıların yuzde 99'unun yeni eğitimlere katılmak istediğini belirttiğini aktardı.
Eğitimin sonunda sınava tabi tutulan katılımcılar arasında başarılı olanlara belge verildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hatice Ozdemir Tosun