Unlu YouTube fenomeni Jimmy MrBeast Donaldson, parasını son derece akıllı ve ilgi cekici bir konu uzerinde kullanmaya verdi. NASA ile anlaşma sağladığını belirten MrBeast, Ay’a yerleştirilecek bir gezicinin icerisinde depolama alanı satın aldığını acıkladı.
Unlu fenomen, 24 Ocak Pazar gunu yaptığı acıklamada Ay’a gonderilecek sabit diskin icerisinde hayranlarından gelen fotoğraflara ve videolara yer verileceğini, karşılığının ise sadece 10 dolar olduğunu acıkladı.
[h=2]"Evrenin ilk dijital zaman kapsulu"[/h] İnsanların Ay’a istedikleri şeyleri koymasının son derece eğlenceli olacağını belirten MrBeast, Twitter uzerinden yaptığı acıklamada şu ifadelere yer verdi; "%100 ciddiyim. NASA, bu yılın ilerleyen donemlerinde Ay’a bir gezici yerleştirecek ve ben de onun uzerinde depolama alanı satın almayı başardım. Evrenin ilk dijital zaman kapsulunu yapmanın harika bir şey olacağını duşundum. Fotoğraf veya video gonderen herkes, bir ozgunluk sertifikası alacak ve bu sayede uzun yıllar boyunca yaptığınız bu şeyi resmi olarak kanıtlayabileceksiniz.”

Katılım sağlayabilmek icin uyulması gereken sadece bir kural var. MrBeast, gonderilecek videoların maksimum 1 saniye uzunluğunda olması gerektiğini ve bunun da sadece 10 dolar tutacağını dile getirdi. Ayrıca, Ay’a bir şeyler gondermek isteyen insanlar icin 3 farklı paket sunuluyor. Sadecefotoğraf veya video gondermek isteyenlerin 10 dolar, yanında t-shirt satın almak isteyenlerin 42 dolar ve sweatshirt almak isteyenlerin ise 69 dolar odeme yapması gerekiyor.
[h=2]Ay’a nasıl fotoğraf/video gonderilir? [/h]

YouTuber fenomeni, dijital kapsulun icinde yer almak isteyenler icin son derece basit bir yontem sunuyor. Ay’a bir şeyler gondermek isteyen insanların ilk olarak buraya tıklayıp, unlu fenomenin internet sitesine gitmesi gerekiyor. Ardından, yukarıda bahsi gecen 3 farklı paketten birini secip, odeme işlemlerini tamamladıktan sonra istediğiniz gorseli veya videoyu yukleyebiliyorsunuz.