Terme Kaymakamlığı ve İlce Milli Eğitim Mudurluğu tarafından başlatılan "Terme ile Kitap Oku Turkiyem" Kampanyasına Terme Belediyesi de ortak oldu,
Kampanya kapsamında Turkiye geneli kitap okuma ve okur-yazar buluşmaları organizasyonları duzenlenmesi icin Terme Belediyesi ile işbirliği protokolu imzalandı.
İlce Milli Eğitim Muduru Ozer Ersoy, Terme Kaymakamlığı, Terme Belediyesi ve İlce Milli Eğitim Mudurluğu olarak "Terme ile Kitap Oku Turkiyem" projesiyle ulkede tum oğrencilere ulaşmayı amacladıklarını vurguladı.
Proje boyunca 20 yazarın kitaplarını okuyarak, yazarlarla cevrimici soyleşiler gercekleştirileceğini aktaran Ersoy, internet uzerinden okuma-yazma beceri atolyeleri yapılacağını bildirdi.
Ersoy, kitaplar uzerinden yapılacak sınavlara katılan ve dereceye giren oğrencilere toplam 1000 kitap ve 60 tablet bilgisayar hediye edileceğini kaydetti.
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıc ise projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
"Cocuklarımız geleceğimizin ve ulke geleceğinin teminatı. Biz gorevimiz icabı cocuklarımızın geleceğine katkı sağlamakla kendimizi sorumlu hissediyoruz." diyen Kılıc, şunları kaydetti:
"Zira eğitimin telafisi yok. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz cocuklarımız dunya standartlarında bilgi ve donanıma sahip olmalıdır. Salgının, cocuklarımızın eğitimini sekteye uğratmaması icin tum imkanlarımızı seferber etmeye ozen gosteriyoruz. En kısa zamanda her şeyin normale donmesini ve okullarımızın cocuk sesleriyle şenlenmesini temenni ediyor, tum oğrencilerimize başarılar diliyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yaşar Karaman