AK Parti Havza İlce Başkanı Kadir Kayan, Havza İmam Hatip Ortaokulu binasının yapımı icin ihale aşamasına gelindiğini bildirdi.
Kayan, yaptığı acıklamada, Havza'da eğitim alanında yatırımlara devam edildiğini ve hukumet tarafından ilcede deprem guclendirmesi dahil bircok konuda calışmaların devam ettiğini belirtti.
Bir suredir takip ettikleri Havza İmam Hatip Ortaokulu binası yapımı calışmalarının sonuc verdiğini vurgulayan Kayan, okul binası yapım işinin Aralık 2020 butcesi kapsamına alınarak ihale aşamasına geldiğini aktardı.
Havza İmam Hatip Ortaokulunun hizmet verdiği İstiklal İlkokulu binasının yapılan testler sonucu depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğine işaret eden Kayan, şoyle devam etti:
"Havza İmam Hatip Ortaokulunun eğitim verdiği ve depreme dayanıksız olan İstiklal İlkokulu binasının yıkımı gercekleştirilerek yerine yeni bir okul binası yapılacak. 2020 yılının son aylarında Milli Eğitim Başkanlığı butcesine alınan Havza İmam Hatip Orta Okulu binası yapım işi icin ihale aşamasına gelindi. Mevcut okul binası yerine daha guvenli ve kaliteli bir eğitim imkanı sunacak olan bir okul binası yapılacak. Yeni tip proje uygulanacak olan okul binamızda, 16 derslik, resim, muzik, beden eğitimi ve benzeri tasarım beceri atolyeleri, cok amaclı salonu ile toplam 24 derslik olarak inşa edilecek. Binada ayrıca mescit, sığınak ve benzeri eklentiler de yer alacak."
İlcedeki diğer eğitim yatırımlarını da yakında takip ettiklerini belirten Kayan, şunları kaydetti:
"Eğitim yatırımları kapsamında bazı okul binalarımızda deprem guclendirme yapım calışmaları surmekte. Yine ilcemizde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve yıkımı gercekleşen diğer okul binalarımız icin bir an evvel yapılması icin goruşmelerimiz devam etmektedir. Yeni okul binasının ilcemize kazandırılmasında bizleri destekleyen, AK Parti Samsun milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımız Ersan Aksu'ya, İl Milli Eğitim Mudurluğumuze, Havza Belediye Başkanımız Sebahattin Ozdemir'e ve İlce Milli Eğitim Mudurluğumuze teşekkur ederim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgur Uyaroğlu