Her şey Konya'da yaşayan evli ve 2 cocuk annesi 23 yaşındaki Merve A.'nın kapısına uzerinde cep telefonu yazan bir not bırakılmasıyla başladı. Numaraların ardından ise bu sefer kapıya A.T imzalı aşk sozleri iceren mektuplar gelmeye devam etti. Eşi şehir dışında calışan Merve A. konuyu once dayısına ardından anne ve ablasına anlattığı olay jandarmaya intikal etti. Tutuklanıp 20 gun sonra serbest bırakılan şupheli, tacizlere davam edince genc kadının psikolojisi bozuldu. Olumunden dakikalar once eşinin kendisine "Beni affet, yavrularımız sana emanet' diye mesaj gonderdiğini belirten Fatih A.; "Bunun adı intihar değil, cinayet. Benim eşim uğradığı tacizler nedeniyle canına kıydı" dedi.
Konya'nın Seydişehir ilcesine bağlı Ketenli Mahallesinde yaşayan Fatih A. (29) ve Merve A. (23), yaklaşık 6 yıl once dunya evine girdi. Ciftin bu evliliklerinden 5 ve 2,5 yaşında iki cocukları dunyaya geldi. Koyde bir sure tarım ve hayvancılıkla uğraşan Fatih A., 1 yıl kadar once eşini koyde bırakarak calışmak icin Canakkale'deki kopru inşaatına gitti.
[h=3]TACİZLER, UZERİNDE TELEFON NUMARASI YAZAN NOTLA BAŞLADI[/h]Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine gore: 2 cocuğuna bakan Merve A., 3 ay once kapısının onunde bir kağıda yazılı uzerinde cep telefonu numarası yazan not buldu. Bir sure sonra aynı şekilde kağıda yazılı bir not daha bulan Merve A., durumu dayısına soyledi. Dayısı, not kağıdın ruzgarla ucarak kapısına gelmiş olabileceğini soyleyerek başımıza iş cıkarma deyip Merve A.'yı evine gonderdi.
Numaraların ardından ise bu sefer kapıya aşk sozleri iceren mektuplar bırakılmaya başlandı. Mektuplarda, 'Sana oluyorum. Ben A.T.. Yazdığım benim numaram. Beni kabul et' gibi sozler yer aldı. Merve A. mektupların da gelmesi uzerine durumu bu sefer annesi ve ablasına anlattı. Aile, Merve A.'ya 'Sen bir şey soyleme. Biz halledeceğiz' dedi. Ailenin konuştuğu A.T. bu iddiaları yalanladı ve konu o zaman icin kapatıldı.
[h=3]AHIRDA BOĞAZINA BICAK DAYAMIŞ[/h]Ancak daha sonra farklı kişiler tarafından kaleme alınmış mektuplar Merve A.'nın kapısına gelmeye devam etti. A.T. iddiaya gore, Merve A.'nın koyun farklı yerlerinde onunu keserek, 'Ailene soyledin de ne oldu. Bana bir şey yapamadılar. Benim dediklerimi yapacaksın' gibi sozler soyleyip, tabanca gosterdiği cocuklarını oldurmekle de tehdit etti. A.T. son olarak 12 Kasım tarihinde Merve A.'nın ahırda bulunduğu sırada iceri girerek genc kadının boğazına bıcak dayadı. A. T. Merve A.'ya 'Akşam benimle kacacaksın. Eşinden ayrılacaksın.' dedi. Merve A. da Canakkale'de calışan eşinin temelli koye geleceğini soylemesi uzerine A.T., 'Ben sana zehir getiririm. Gerekirse eşini zehirleriz' dedi. A.T. daha sonra ahırın icindeki merdivenden Merve A.'nın evine cıkarak, genc kadının zorla fotoğraflarını cekip evden ayrıldı.
[h=3]TUTUKLANDI, 20 GUN SONRA SERBEST KALDI[/h]Merve A.'nın durumu kendisinin ve eşinin ailesine intikal ettirmesi uzerine jandarma soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında A. T. ile ona yardım ettiği ileri surulen aynı koyde yaşayan arkadaşı Abdullah K. (37) gozaltına alındı. Abdullah K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İfadesinde hakkındaki suclamaları kabul etmeyen A. T. ise, 'Merve A. ile gonul ilişkisi yaşadıklarını, bıcak cekme olayının olmadığını' soyledi. Cıkarıldığı mahkemece 14 Kasım tarihinde tutuklanan Abdullah T. 20 gun yattığı cezaevinden adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
[h=3]CEZAEVİNDEN CIKTIKTAN SONRA YİNE MEKTUP GELDİ[/h]A.T.'nin cezaevinden cıkmasının hemen ardından evin onune yeniden mektup bırakıldı. Mektupta, 'Ben sana bana bir şey olmaz demedim mi? Bir şey ispatlayamazsın. Benim seni tehdit ettiğimi kimse gormedi. Turkiye'de o kadar kadın oluyor da ne oluyor. Benim mahkemede adamlarım var. Şikayetini geri cekeceksin. Seni oldurmem. O guzel guluşunu asitle yakarım. Seni kimseye yar etmem' sozleri yer aldı.
[h=3]DAYANAMAYIP, CANINA KIYDI[/h]Yaşadıklarına dayanamayan Merve Ay, 14 Ocak sabahı Canakkale de bulunan eşi Fatih A.'ya, 'Beni affet, yavrularımız sana emanet' diye mesaj gonderdi. Bunun uzerine Fatih A. ailesini arayarak eve gitmelerini istedi. Eve giden Fatih A'nın ailesi, cocukları odalarında yatarken buldu. Kilitli olan yatak odasının kapısı kırındığında ise Merve A.'nın kendisini astığı goruldu. Evde, ' Ben gidiyorum. Cocuklarıma iyi bakın. Cocuklarımın eşyaları burada' yazılı not bulundu.
[h=3]BUNUN ADI İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET[/h]Olaylardan sonra eşinin psikolojisinin cok bozulduğunu belirten Fatih A., yaşadıklarını şu sozlerle anlattı: 'A.T.'nin kısa sure sonra serbest kalması nedeniyle eşimin canı sıkılıyordu. Eşimle surekli olarak telefonla goruşup, ona destek oluyordum. Koruma kararı da cıkarttırdık. Hatta evin icerisine ve dışarısına guvenlik kameraları taktırdık. Bir sure sonra evin onune yine mektup bırakıldı. Eşimin psikolojisi daha da bozuldu. Olmeden onceki gece telefonla konuştuk. Kuran okuyup yatacağım dedi. Sabah mesaj geldi. Ailemi hemen eve gonderdim ama maalesef eşimi kaybettik. Son kez mutlu olduğumuz fotoğraflarımıza bakmış. Benim cocuklarım oksuz kaldı. Annelerinin tabutunun ardından 'anne gitme' diye ağladılar. Herkese soruyorum. Sizce bu intihar mı? Bizce bu bir cinayet. Eşim yaşadıklarını kaldıramadı. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Eşimin hakkı sorulsun. Sadece adalet istiyoruz' diye konuştu. Merve A'nın olumunun ardından Abdullah T.'nin ifadesine de başvurulduğu oğrenildi.
Konuyla ilgili Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasının da surdurduğu belirtildi.