Selcuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE), kucuk yaştaki otizmli cocuklar icin yarı yoğun eğitim programını başlatıyor.
SOBE'den yapılan yazılı acıklamaya gore, kucuk yaştaki otizmli cocuklar icin 1 Şubat'ta başlayacak yarı yoğun eğitim programı icin talep fazlalığı nedeniyle noter huzurunda kura cekilişi yapıldı.

Programa hak kazanan cocukların 09: 00-12: 00 ve 13: 00-16: 00 saatleri arasında merkezin eğitim ve terapi hizmetlerinden faydalanması kararlaştırıldı.
Erken yaşlarda uygulamalı davranış analizi (ABA) ile verilen ozel eğitimin, otizmli cocukların yaşam kalitesinde onemli duzeyde ilerlemeler sağladığına dikkat cekilen acıklamada, cocukların oğrenmeye yonelik motivasyonlarının arttırılabildiği, sık gorulen ve otizme ozgu olduğu duşunulen davranış sorunlarının onemli olcude azaltılarak, beceri yetersizliklerinin giderilebildiği belirtildi.
Erken tanı ve yoğun eğitim programlarıyla otizmli cocukların yaklaşık yuzde 50'sinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiği ifade edilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Verilen eğitimlerin sağladığı gelişim ile otizmli cocuklar daha iyi bir seviyeye geliyor, hatta diğer arkadaşlarından davranışsal bir farkı kalmayabiliyor. Bu nedenle olabildiğince erken donemde tanı koymak ve haftada en az 20-30 saati bulan yoğun bire bir eğitim almalarını sağlamak onem arz ediyor. Ozellikle 5 yaş oncesinde verilen bu eğitim ayrı bir değer taşıyor. Yoğun eğitimler otizmli cocukların topluma, eğitim hayatına, sosyal hayata kazandırılmasına ve bağımsız bireyler haline gelmesine vesile oluyor.
Her otizmli cocuğun nitelikli eğitime olan ihtiyacı SOBE Vakfı'nın misyonu olduğu icin yuksek maliyetli eğitimler SOBE Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle karşılanıyor ve oğrencilerin coğuna burs veriliyor. Yarı yoğun eğitim programında da yine oğrencilerin coğunun eğitim giderleri Vakıf tarafından karşılanacak."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Melike Keskin