Samsun Buyukşehir Belediyesinin "Manda Islah Projesi" kapsamında dağıttığı otomatik sağım makineleri ve soğutma tankları sut ureticilerinin yuzunu guldurdu.
Belediyeden yapılan yazılı acıklamaya gore, ilcelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, yerel ekonomiye katkı vermek ve ureticilerin kazancını artırmak amacıyla sut ureticiliğinin modern ve hijyenik koşullarda uretim yapması icin hayata gecirilen "Manda Islah Projesi" kapsamında 52 ureticiye ekipman desteği sağlandı.

Buyukşehir Belediye Başkan Mustafa Demir, tarım ve hayvancılık alanında onemli calışmalar gercekleştirdiklerini belirtti.
Sahip oldukları vizyon icerisinde tarım ve hayvancılığın onemli bir yer tuttuğuna işaret eden Demir, "Cunku tarım olmazsa, hayat olmaz. Bizim ne yapıp edip, tarımsal uretimi hem tarlada, hem hayvancılıkta artırma zorunluluğumuz var. Tarım ve hayvancılık konusunda kentimizin tum ilceleriyle birlikte daha da gelişmesi icin elimizden gelen her turlu desteği ureticilerimize vermeye devam edeceğiz." ifadesinde bulundu.
Bafra'da 30 yıldır sut ureticiliği yapan Ramazan Koparan, aldıkları sağım makinesi ile gunluk sut veriminin arttığına işaret etti.
Koparan, 160 mandasının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Eskiden 40 mandayı elimizle sağmak zorunda olduğumuz icin cok zorlanıyorduk. Sonra Buyukşehir Belediyemizin yaptığı projeden haberdar olduk ve ben de faydalanmak icin başvurdum. İki sağım makinesi ile sut soğutma tankı aldım. Şimdi daha hijyenik koşullarda sağım yapıyoruz. Uretimimiz iki katına cıktı. Zaman acısından da bize buyuk kolaylık oldu. Uretime ve ureticilere verdiği onem ve destek icin başta Buyukşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir olmak uzere herkese cok teşekkur ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Mehmet Kurkcu