"Benim sevgili ağacım" eTwinning "Storyline Senaryom" projesi kapsamında 3 ulkeden oğrencilerde ağac, orman ve orman yangınları konusunda farkındalığının oluşması amaclanıyor.
Romanya ve İspanya ve Turkiye'den 16 ortağın yer aldığı "Storyline Senaryom" e-Twinning projesi kapsamında cocukların erken okuryazarlık becerilerini kazanmaları, bir ağacın varlığını fark etmeleri, ağacla bağ kurmaları ve ormanların dunyanın doğal dengesini sağlayan en değerli varlık olduğu bilincine sahip olmaları hedefleniyor.

Kastamonu Anaokulu proje ortakları arasında yer alıyor.
Kastamonu Anaokulu okul oncesi oğretmenlerinden Nevin Celik Kırlıoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 14 oğrenci ile projede yer aldıklarını belirtti.
Uc ulkenin yer aldığı proje kapsamında uluslararası orman ve ağac konusunda duyarlılık kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Kırlıoğlu, Ankara Universitesi Eğitim Bilimleri Fakultesi Okul Oncesi Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Oğretim Uyesi Burcu Cabuk'un da destek verdiği projenin akademik acıdan da takip edileceğini belirtti.
Projenin mart ayına kadar sureceğini aktaran Kırlıoğlu, "Storyline (oykuleştirme) Turkiye'de son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan bir yaklaşım olup bu yaklaşımla oluşturulan projemizin icerik ve atolyelerle cocukların ağacın varlığını fark etmesini sağlamak, erken okur yazarlık becerilerini desteklemek icin farklı etkinliklere yer verilecek. Proje cocuklarla birlikte aile katılımı da olacak." dedi.
Salgın dolayıyla projenin şu ana kadar olan kısmının cevrim ici gercekleştirildiğini soyleyen Kırlıoğlu, "On-line olarak aileler ve cocuklara ağacların tanıtımına ilişkin videolar izlettik. Dunyanın en yaşlı ağacını, ağac turlerini tanıma fırsatı buldular. Onumuzdeki gunlerde TEMA temsilcisi tarafından on-line olarak bilgilendirme yapılacak. Salgınla ilgili kısıtlamalar sona ererse ikinci donem projeyle ilgili calışmalarımızı doğada, yuz yuze gercekleştireceğiz. Proje sonunda da projeye dahil olan her cocuk icin bir fidan dikilecek." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgur Alantor