Osmaniye'nin Kadirli ilcesinde kaldırımda bulduğu 5 bin lirayı sahibine teslim eden temizlik işcisi altınla odullendirildi.
Kadirli Belediyesi işcisi Volkan Kaya, Bağ Mahallesi Ala Cami Caddesi'nde temizlik yaparken kaldırım uzerinde bir miktar para buldu.
Kaya, uzerinde isim ve miktarı yazılı olan paranın Adnan Menderes Savrun olduğunu oğrenerek kendisine teslim etti.
Olaydan haberdar olan Kadirli Belediye Başkanı Omer Tarhan da ornek davranışından dolayı tebrik ettiği Kaya'yı altınla odullendirdi.
Volkan Kaya, gazetecilere yaptığı acıklamada, yolda bulduğu parayı sahibine teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, "Temizlik yaparken bir miktar para buldum. Destenin uzerindeki kağıtta ismi yazılı Adnan Menderes Savrun'u bularak parayı teslim ettik. Bu davranışımızdan dolayı başkanımız Omer Tarhan altın hediye etti. Paranın sahibini bulduğum icin cok mutluyum." dedi.
Adnan Menderes Savrun da Kaya'ya teşekkur ederek, "Bankadan cektiğim 5 bin lirayı kaybetmiştim. Sağ olsun Volkan kardeşimiz bularak bize teslim etti. Bu donemde bu tur hareketler ve boyle insanların olması icimizi ısıttı. Ailesine ve kendisine teşekkur ederim. Sağ olsun belediye başkanımız da altınla onurlandırmış. Ben de kendisini onurlandıracağım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Menderes Ozat