? İşiniz ikisinin arasında: Gun doğumu mu gun batımı mı?
Bizim sektorde her ikisini de sevmiyorsan iş yapman guc. Bazı donemlerde hayat gun batımıyla başladı, gun doğumuyla nihayetlendi.
? İşletmecilik ve gece hayatında 30'uncu yılınız. Hangisi sizin filminiz: "Vampirle Goruşme" mi "Hangover" mı?
30 yıl bu işte calışınca her ikisi de (Guluyor). Hatta vizyondaki tum filmlerden fragmanlar var.
? Bir şeyi gece planlamak mı gunduz planlamak mı?
Bir duzen kuramazsın kalıcı olman cok guc. Gunduz saatlerinde de duzenli olarak geceyle ile ilgili yapman gereken arka plan işler var.
? Sektore onlarca mekan kazandırdınız. Aralarında en unutamadığınız: Biber mi Havana mı?
Galiba Havana. Bircok şeyin ilki olması sebebiyle onemli. Donem farklıydı. Benim kuşağımdaki herkesin ortak goruşu, bir daha tekrarlanması cok zor. Gercekten cok eğlendik.
? Zaman makinesi icat ettiniz, nereye giderdiniz? Gecmişe mi, geleceğe mi?
Dedim ya eskilerde cok eğlendik. Ben galiba bir tur daha tekrarlamak isterdim.
? O zaman... İceriden şahit olduğunuz son 30 yılda, İstanbul gece hayatı iyiye mi kotuye mi gitti?
En buyuk değişiklik sosyal medya. Yuzde 100 diyebilirim. Sosyal medya hayatımıza girmeden once daha cok eğleniyorduk, daha kaliteli bir gece hayatı vardı.
Faruk Suren
Rekabet hem tavla hem de satranc gibi
? İnsanlar... Gece mi daha seksidir gunduz mu?
Mutlaka gecenin seksi bir duruşu var. Cok basit orneği: Geceleri ışıl ışıl gorduğunuz gece kuluplerini gunduz gorduğunuzde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
? İşletmeci koltuğundan bakınca... Ne zaman sokağa cıkmalı, yılın hangi donemi daha romantik? İlkbahar-yaz mı sonbahar-kış mı?
İlkbahar-yaz. Guneşle beraber insanlarında kanı kaynamaya başlıyor.
? Gece hayatında aşkın karşıtı: Nefret mi kayıtsızlık mı?
Gece hayatında aşkın karşıtı yoktur. Bir gece evvel aşk yaşayanları ertesi gece ayrı masalarda gorebilirsiniz, birkac gece sonra aynı masada.
? İki erkek arasındaki gece rekabetini hangisi iyi tanımlar: Tavlada guzel zar mı, satrancta strateji mi?
Gece rekabetinde şansınız da olmalı, stratejiniz de. Dolayısıyla hem tavla hem de satranc.
? Ortamı hangisi daha cok hareketlendirir: Ajda mı Sezen mi?
Farklı saatleri var. Ama Turkce muzik calınıyorsa "her ikisi de" olmadan olmaz.
? Hangisi daha iyi sonuc verir: Goz kırpmak mı goz kacırmak mı?
Gizem her zaman iyidir.
? Sofrada hangisine tahammul daha zordur? Obura mı gevezeye mi?
Benim icin geveze daha fena. Obur sadece kendine zarar veriyor, diğeriyse guzel gececek gecenin tadını kacırıyor.
TARZ
Bodrum İstanbul'un arka bahcesi
? Asla hatırlamadığınız biri size cok samimi davranıyor... Yekten hatırlamadığınızı mı soylersiniz, dolambaclı sorularla kim olduğunu mu anlamaya calışırsınız?
İnanın bana 30 yılda bununla ilgili kendinize ait bir tarzınız oluyor, karşınızdakinin onu hatırlamadığınızı anlamasına imkan vermeyecek bir tarz gelişiyor.
? Evdeki halinizi hangi uclu daha iyi tanımlar: Pijama-terlik-televizyon mu, dergi-sosyal medya-telefon mu?
O kadar sosyal bir hayat yaşadıktan sonra tabii ki PTT.
? Ankaralısınız. İstanbul cocuğu olsaydınız nerenin genci olurdunuz: Anadolu yakasında Cadde mi Avrupa yakasında Nişantaşı mı?
İşin komik tarafı hepsi beni tanımlıyor, Ankara Koleji'nde okudum. Genclik yıllarım Cadde'de gecti. Son 30 yıldır Nişantaşı cocuğuyum!
? O zaman mahallenizi secin: Ortakoy-Kuruceşme-Bebek mi, Nişantaşı-Etiler-Ulus mu?
Nişantaşı'nı secmek durumundayım, zira aynı evde, aynı caddede 30 yıldır yaşıyorum. Burası benim mahallem!
? Deniz-kum-guneş mi orman-ağac-temiz hava mı?
Deniz-kum-guneş.
? Bodrumcu musunuz Ceşmeci mi?
Bodrum benim ilk aşkım, zaten benim her zamanki yorumum şu: "İstanbul'un arka bahcesi"...
? Restoranda birinden vazgecmek zorunda kalsaydınız... Kırmızı et mi, deniz mahsulleri mi?
Ben tam anlamıyla bir etoburum. Cevabım cok basit.
? Ucakta/otobuste habire omuzunuzda uyuyan bir amca var... İnce ince ittirir misiniz, hostese mi şikayet edersiniz?
Hem ince ince ittirip hem de hostese soylerdim. Bir işi kesin cozmek onemli!
? Aşıyı... Hemen olacak mısınız bekleyecek misiniz?
Sıra geldiğinde hemen olacağım. Bu illetten kurtulmanın tek yolu bu...
HİC DUŞUNMEDEN HIZLI HIZLI...
? Dunyanın gece başkenti: New York mu Paris mi?
New York.
? En zor muşteri: Taşkın eğlenen mi depresif olan mı?
Taşkın.
? Genc barmaid olarak işe başvurdu, hangisi işe alırsınız: Marilyn Monroe mu Brigitte Bardot mu?
Marilyn.
? Hangi uclu sizinki: Rakı-balık-Ayvalık mı kebap-şalgam-Adana mı?
Ayvalık.
Kaynak: Hurriyet