İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı onculuğunde hayırseverlerden temin edilen 26 ton gıda, giyim ve yakacak malzemesi Suriye'ye gonderildi.
Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Basın Sozcusu Halil İbrahim Akkoyunlu, dernek binası onunde duzenlenen torende yaptığı konuşmada, kentten 68'inci yardım tırını Suriye'ye gonderdiklerini soyledi.
İHH olarak bugune kadar hayırseverlerin destekleriyle milyonlarca kişinin yardımına koştuklarını hatırlatan Akkoyunlu, "İHH olarak kurulduğumuz gunden bugune kadar bolge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dunyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya duşmuş, felakete uğramış, zulum gormuş, ac ve acıkta kalmış tum insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hurriyetlerinin ihlal edilmesini onlemek uzere calıştık ve calışmaya devam edeceğiz." dedi.
Tırda yaşam malzemelerinin yanı sıra gıdanın da bulunduğunu aktaran Akkoyunlu, "Bugun yuklenen tırımızın icinde yakacak, yatak, yorgan, battaniye, ayakkabı, kışlık giyim, gıda ve Erzincan Genclik Merkezi tarafından hazırlanan cocuklara ozel oyuncak ile ihtiyac malzemelerinden oluşan koliler bulunmaktadır." ifadesini kullandı.