Annesi, babası, eşi ve iki kızıyla yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan ve iyileşerek gorevine donen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, hasta olduğu donemde yaşadıklarını anlattı.
Bıyık, AA muhabirine, 7 Ocak'ta test sonucunun pozitif cıkması uzerine evinde karantina surecinin başladığını soyledi.

Aile apartmanında ikamet ettiğini dile getiren Bıyık, "İlk olarak annemle başlayan koronavirus sureci, sonrasında babama, eşime ve cocuklarıma kadar ilerledi. Viruse yakalanmadan 10 gun once temaslı durumdaydım. Muhtemelen eşimden bana bulaştı. Virusu kaptığımız gun eşim hastaneye kaldırıldı. Eşimin semptomları ilerlemişti. Allah kimsenin başına vermesin, zor bir surec." diye konuştu.
Bıyık, koronaviruse yakalandığı ilk gun uşume, ateş ve titreme gibi semptomlar yaşadığını anlattı.
Surecin psikolojik bir travma da yaşattığını dile getiren Bıyık, "Ailede herkes koronavirus hastası, eşini hastaneye kaldırmışsın, yani psikolojik acıdan zor bir surec. Cok buyuk ağrım olmadı ama o ağrının geleceği korkusunu yaşadım. Terlemeyle gelen bir uşume vardı. Garipti, daha once yaşamadığım bir duyguydu. İlk olarak annem ve babam icin cok tedirgin oldum. Babam 80 yaşına geldi. Ceşitli rahatsızlıkları vardı, virus akciğerlerine inmişti. O surecte kendimi değil, anne ve babamı duşundum." ifadelerini kullandı.
"Vatandaşlarımız tedbirlere mutlaka uysun"
Bıyık, eşinin ilk 7 gun semptomlarının ağır olmadığını belirterek, "Sonradan ağırlaştı. Eşimde inanılmaz, onlemez bir oksuruk vardı. Sonra akciğerlerine sirayet etti. 10 gun boyle gecerken ben rahatsızlandım. Gecen hafta cuma gunu itibarıyla annem, babam, eşim ve cocuklarım herkes negatife dondu. Kendi adıma, psikolojik travması ağır oldu." dedi.
Vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına mutlaka uymaları cağrısında bulunan Bıyık, şoyle devam etti:
"Akraba ziyaretlerine dikkat etmeliler. Filyasyon ekipleri ciddi calışıyor. Arandım ve durumum hep soruldu. Gunde en az 50 koronaviruse yakalanan kişiyi arayıp hal hatır soruyordum. Bunların hepsi dondu bana geldi. Sonra vatandaşlarımız beni aradı. Sosyal medyadan mesaj attılar."
Bıyık, zor bir surec gecirdiklerini vurgulayarak, "Hastalık karşısında ne kadar aciz olduğumuzu gordum. Annen, baban, eşin, dostun dahi olsa bu hastalık bulaşıcı olduğu icin kimsenin kimseye fayda vermediği zor bir surec olduğunu gordum. Bu zamana kadar bir pazar gunum bile evimde gecmemişken 10 gun evde kaldım. O ayrı bir zorluk. Omrum boyunca boyle bir şey olmamıştı." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kadir Yıldız