Yenilenmiş arayuzu ile 2021 yılının bahar aylarında cıkması beklenen yeni işletim sistemi Microsoft 10X’e dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hatırlayacak olursanız gectiğimiz gunlerde Windows 10X’i Surface Pro 7 uzerinde calışırken gostermiş, yeni işletim sisteminin acılış ekranına dair goruntuler paylaşmıştık.
Gustave Monce adında bir Twitter kullanıcısı, uzun suredir Lumia 950 XL akıllı telefona yeni işletim sisteminin onyuklemesini yapmaya calışıyordu ve gectiğimiz gunlerde nihayet amacına ulaştı. Monce, akıllı telefon icin tamamen farklı bir Başlat menusune sahip olan Windows 10X deneyimini Twitter uzerinden paylaştı.
[h=2]Kamera, hucresel veri ve otomatik ekran dondurme henuz tutarlı calışmıyor[/h] Teknoloji devi Microsoft, gectiğimiz yıllarda Nokia ile birlikte akıllı telefon piyasasına yeni bir adım atmış ve Lumia gibi akıllı telefon modelleri icin işletim sistemi geliştirmeye başlamıştı. Şirket, uzun suren bir surecin ardından 2019 tarihinde Windows işletim sistemine sahip akıllı telefonların daha fazla guncelleme alamayacağını belirterek, piyasadan cekildiğini acıklamıştı.
Gustave Monce adlı kullanıcının yapmış olduğu paylaşıma bakılırsa Windows, Lumia icin tekrar calışmalara başladı. Windows 10X işletim sistemine sahip yeni bir akıllı telefon olacağına dair iddialar dolanıyordu, ancak Monce yaptığı paylaşımla birlikte bu iddiaları daha da guclendirdi.
Monce, işletim sisteminin ekran cozunurluğunun en boy oranına son derece iyi uyum sağladığını, ancak yapılması gereken cok fazla işin daha olduğunu belirtti. Kamera, hucresel veri ve otomatik ekran dondurmenin duzgun calışmadığını belirten Monce, işlemcinin de normalden daha yavaş calıştığını keşfettiğini dile getirdi.