BALIKESİR'in Burhaniye ilcesinde, Halk Eğitimi Merkezi Mudurluğu'nce duzenlenen kursta, kucuk ve buyukbaş hayvanlara ait kafatası ile yumurta ve kabaktan dekoratif urun yapılıyor. Kurs oğretmeni Cevdet Ekmekci, sus eşyalarına donuşturdukleri ve atık madde olarak gorulen kurutulmuş kemik, kafataslarının ilgi gorduğunu soyledi. Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Mudurluğu tarafından duzenlenen Su Kabağı İşlemeciliği Kursu, koronavirus nedeniyle verilen aranın ardından tekrar başladı. Kursta, yeni donemde su kabaklarının yanı sıra ceşitli hayvanlara ait kurutulmuş organlar, yumurta kabukları gibi ilginc materyaller kullanılmaya başlandı. Kabak oyma ve susleme eğitimi alan kursiyerler, kurutulmuş hayvan kafatasından değişik sanat eserleri oluşturdu. Dekoratif urunlere donuşturulen kurutulmuş boynuz, kafatası gibi malzemeler dikkat cekti. Cevdet Ekmekci tarafından verilen 244 saatlik kursa katılan 15 kursiyer, hazırladıkları ilginc dekoratif urunleri duzenlenecek sergi ile satışa cıkartmayı planlıyorlar.
Kurs eğitimeni Cevdet Ekmekci, vatandaşların pandemi doneminde boş vakitlerini, atık malzemeleri sanata donuşturerek değerlendiklerini soyledi. Ekmekci, "Halk Eğitimi Merkezi bunyesinde acmış olduğumuz 'Su kabağı işlemeciliği' kursumuza gelenler, boş zamanlarını değerlendiriyor. Aynı zamanda yaptıkları urunleri de satıyorlar. Bu şekilde kendilerine kazanc da sağlıyorlar. Su kabağının yanında yumurta ile hayvanlara ait kuru kafa işlemeciliği de yapmaya başladık. Calışma sırasında makinelerimizden faydalanıyoruz" dedi.
'PANDEMİ DONEMİNDE BOL BOL URETTİK'

Kursiyerler pandemi doneminde urettikleri ilginc eserleri sergilemek istedikleri gunleri ozlemle beklediklerini vurguluyorlar. Kursiyerlerden Gulsel Unalan, "Su kabağı ve yakma kursuna katıldım. Cok sayıda eser oluşturdum. Bu sayede hem dinlendim hem de pandemi surecini değerlendirdim" dedi. Zeynep Arzu Ertan ise emekli olduktan sonra duştuğu boşluğu kurslar sayesinde aştığını soyledi. Ertan "Pandemide sosyal mesafe ile maske kuralına uymak şartıyla bu kursların acıldığını duyunca hemen Halk Eğitimi Merkezine başvurdum. Gecen yıl makrome, dekoratif el sanatları ile taş bebek boyama kurslarına katıldım. Pandemi nedeniyle gecen yıldan beri yaptığımız eserler, sergi acamadığımız icin evimizde bekliyor" diyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Sefer TALAY