KONYA'da, 8 yıl once ailece gecirdikleri kazada yaralanan ve o gunden beri yoğun bakımda tutulan kızı Zişan Can'ı 14 Ocak'ta kaybeden Murat Ali Can, 8 yıldır kazaya karışan sulama tankeri ile surucusunu bulamadıklarını soyledi. Kazada ailece yaralandıklarını ve Zişan'ın duran kalbi calıştırıldıktan sonra 8 yıl yoğun bakım unitesinde tutulduğunu belirten Can, "Kaza gununden beri tanker surucusu bulunamadı. Faili mechule gidecek. Bir an once bulunmasını istiyorum" dedi.
Ilgın'da oturan, Esnaf ve Kefalet Kooperatifinde calışan Murat Ali Can, 22 Eylul 2013 tarihinde oğlu Eren Can'ı tedavi icin Konya'da hastaneye getirdi, akşam da ailesiyle evlerine donmek uzere yola cıktı. Kadınhanı yakınlarına geldiklerinde Can'ın yonetimindeki hafif ticari arac, iddiaya gore, sağ şeritten onlerine gecip, donuşu olmayan bolumden sola donmek isteyen surucunun farları yanmayan ve plakası belirlenemeyen sulama tankerine carptı. Kazanın ardından kimliği belirlenemeyen surucu, tankerle kactı. Kazada surucu Murat Ali Can, eşi Serpil ile cocukları o donem 2 yaşındaki Zişan, 11 yaşındaki İkbal ve 16 yaşındaki Eren yaralandı. Yaralılar, sağlık gorevlilerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza yerinde ve kaldırıldığı hastanede 2 kez duran kalbi yeniden calıştırılan Zişan, yoğun bakım unitesinde tedaviye alındı. Aile fertleri ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Yoğun bakımda 8 yıldır yaşam mucadelesi veren minik Zişan, 14 Ocak'ta tedavi gorduğu hastanede yapılan tum mudahaleye rağmen hayatını kaybetti.
TANKER SURUCUSU 8 YILDIR KAYIP
Kazaya karışan sulama tankeri ve surucusunun 8 yıldır bulunamadığını belirten acılı baba Murat Ali Can, yaşadıklarını anlattı. Can, şunları soyledi:
"Oğlum Eren'in tedavi icin Konya'ya hastaneye goturmuştum. Yanımızda diğer 2 cocuğumuz da vardı. Ilgın'a donerken Kadınhanı yakınlarında, normal hızla seyir halindeydik. Zaten yol yapım calışması olduğu icin yuksek hızla gitmek imkansızdı. Ben sol şeritte giderken, sağ şeritte farı yanmadan bir sulama tankeri aniden onumuze gecip, gecişi olmayan bir bolumde sola Konya istikametine donmek istedi. Kacacak yerim olmadığı icin bende aracımla sulama tankerinin arka tekerlerine vurdum. Bu da yetmezmiş gibi tanker, bir de geri geri gelerek bizi ciğnedi. Tanker, yeniden Konya istikametine dondu. Kızımız Zişan Can kaza esnasında vefat etmiş.
Selcuk Universitesi Tıp Fakultesi'nde hayata dondurmuşler ve tekrar vefat etmiş. Yine doktorlar tarafından hayata geri dondurulmuş. Bizim kazayla ilgili celişkiler var. Savcılık Afyonkarahisar yolundaki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne ait kamera kayıtlarını istedi. İlk once Ankara kara yolundaki kayıtlar gonderildi. Savcılık yeniden istedi. Bu kez Afyonkarahisar kara yolundaki kayıtlar geldi; ancak ne benim arac ne de tankerin o yoldan gectiğine dair kayıtlara rastlanılmadı."
'ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM'
Kazadan itibaren hukuki mucadelesini surdurduğunu ve olayın peşini bırakmayacağını belirten Can, "Kızımın olumune neden olan tanker surucusunun bir an once bulunması icin yardım istiyorum. Bu kazanın araştırılıp faili mechulden doneceğini biliyorum. İstanbul'un nufusu 15 milyon, yabancı uyruklu bir kişi oldurulduğunde zanlıyı 4 gunde buldular. Bizim kameranın altından gectiğimiz yerler belli. 2 milyon nufuslu Konya'da bulunamıyor. Bize Allah rızası icin yardım edin" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı