ANTALYA Boğacayı'ndaki el ele tutuşan cocukların simgelendiği heykellerin kol ve bacaklarının kırılmasının ardından bu kez de Akdeniz Kent Park'ındaki heykellerin kafaları ve parmakları kırıldı. Suc duyurusunda bulunan belediye calışanları, heykellerin onarılacağını acıkladı.
Antalya Buyukşehir Belediyesi'nce 3 yıl once yapılan Boğacayı Rekreasyon Alanı'ndaki cocuk oyun alanında, el ele tutuşmuş 7 cocuk heykeline, gecen haftalarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildi. Buyukşehir Belediyesi'ne ait Akdeniz Kent Park'ta ise benzer goruntuler yaşandı. Parkta bulunan 3 heykelin yuzleri ve parmakları kırılıp parcalandı. Antalya Buyukşehir Belediyesi Baş Danışmanı Cem Oğuz, zarar goren heykelleri yerinde inceleyerek, sorumlular hakkında suc duyurusunda bulunulduğunu ve heykellerin onarılacağını soyledi.
'BU TUR DAVRANIŞLAR ULKEYE VE TURİZME ZARAR VERİYOR'Oğuz, Boğacayı Rekreasyon Alanı icinde yer alan parktaki heykellere yonelik saldırının ardından bu kez Akdeniz Kent Parkı'nda yer alan heykellere zarar verildiğini soyledi. Oğuz, buna benzer davranışların daha onceden yaşandığını hatırlatarak bunu yapanların cezasız kalmayacağını soyledi. Oğuz, "Kent mobilyaları kente değer katan objelerdir. Antalya'nın en guzel alanlarından biri olan Akdeniz Kent Parkı'ndaki 3 heykele zarar verildi. Heykellerin ozellikle yuz kısımlarına ve vucut uzuvlarına zarar verilmiş. Emniyet cercevesinde de araştırmalar devam ediyor. Bunları yapanların en kısa surede yakalanması hepimizin dileği. Cunku bu tur davranışlar başta kentimiz olmak uzere ulkemize ve turizme zarar veriyor" dedi.Buyukşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı Muzeler Şube Mudurluğu, heykellerin onarımı icin harekete gecti. Kırılan heykellerin heykeltıraşları ile irtibata gecilerek en kısa surede heykellerin onarılacağı duyuruldu.'PLANLI SALDIRMIŞLAR'Sabah erken saatlerde parkta yuruyuşe cıkan kent sakini Teoman Şanal (60), Akdeniz Kent Park'a yakın oturduğunu ve sık sık bu alanda yuruyuş yaptığını anlattı. 2013 yılında donemin Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın zamanında acıldığını aktaran Şanal, yurt ici ve yurt dışından 13 heykeltıraş getirildiğini ve heykellerin parkın ceşitli yerlerine yerleştirildiğini soyledi. Şanal, "Her gun parkın icinden gecip heykellerle sohbet ederim. Evvelsi gun bu heykelleri kırılmış gordum. Cok uzuldum. Bunu heykele yapılan saldırı olarak gormemek lazım. Onun hemen ilerisindeki kadın heykelinin de yuzunu parcalamışlar, 3 ay once de başka heykelin suratını ikiye bolmuşler. Parkın batı girişindeki heykellerin parmakları kırılmış. Planlı saldırmışlar" dedi.'BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ'Saldırının heykellere veya sanata karşı yapıldığını vurgulayan Şanal, "Muzik, resim, heykel gibi sanatın her turu insanlığın ve insanın gelişmesine paralel olarak yerini almıştır. Bunu yapan kişi insan olamaz. İnsanlığı geriye goturmeye calışan bir zihniyetin urunu. Uzucu olmanın yanı sıra, endişe verici bir şey. Burada insanlar geziyor. Hic kimseye zararı olmayan, hicbir aykırı durumu olmayan heykelin kafasını koparan zihniyet bizlere neler yapabilir. Toplumun endişe duyması gereken husus bence bu. Acı verici bir olay. Duşunun kadına şiddet, insanlar arası saygısızlık artmaya başladı. Bunu toplumda bazı insanların yozlaşması, bozulması olarak goruyorum" diye konuştu.'ART NİYETLİ BİRİ HEYKELLERE ZARAR VERDİ'Kıymet Demirtaş (73) da, koronavirus nedeniyle doğayla ic ice olmak icin Akdeniz Kent Park'ta her gun yuruyuşe cıktığını belirterek, "Yuruyuşe cıktığımızda heykellere bakarız. Hic boyle bir şey gormemiştik. Muhtemelen gece saatlerinde olmuş. Bir cekememezlik, fesatlık mı var, yapılana karşı mı bilemiyorum. Biri yapıyor oteki gelip yıkıyor. Ne amacı olabilir ki, insan heykelleri kırar mı? Biz bu eseri gormekten gurur duyuyoruz. Burası cok guzel bir park. Belediye ekiplerimiz buraya cok iyi bakıyor muhtemelen art niyetli biri heykellere zarar verdi" dedi.