Cağlayancerit ilcesinde yaşayan Menekşe Malkoc, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerinde kalbinde kitle olduğu tespit edilen Malkoc, Kahramanmaraş Sutcu İmam Universitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Oğretim Uyesi Doc. Dr. Mehmet Kirişci'nin yaptırdığı tetkiklerde de kalbin icerisinde buyuk bir kitle olduğu belirlenmesi uzerine Malkoc'un acil ameliyatına karar verildi.
[h=3]TAM 7 SANTİMETRE[/h]Doc. Dr. Mehmet Kirişci onculuğunde Doc. Dr. Aydemir Kocarslan ve 8 kişilik ekip tarafından ameliyata alınan Malkoc'un kalbi 2 saat durduruldu ve icerisinden 7 santimetre capında bir kitle cıkarıldı. 5 saat suren ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Malkoc, 8 gunluk tedavisinden sonra hastaneden taburcu oldu.
[h=3]"GORUNCE TUYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"[/h]Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Menekşe Malkoc, kalbinden cıkarılan kitlenin fotoğrafını gorunce şoke oldu. Malkoc, "Gorunce tuylerim diken diken oldu. Cok buyuk. Ben bununla nasıl oturup yatmışım hayret kaldım. Vallahi ben iyi yaşamışım. Veren de Allah alan da Allah" dedi.

[h=3]"COK NADİR BİR DURUM"[/h]Doc. Dr. Mehmet Kirişci, Menekşe Malkoc'un nefes darlığı şikayeti olduğunu, efor sarf ettikce bu darlığın daha da cok arttığını belirtmesi uzerine hemen tetkiklerini yaptıklarını soyledi. Tetkiklerde kalbinde cok buyuk bir kitle olduğunu gorunce hemen ameliyata karar verdiklerini kaydeden Kirişci, şoyle konuştu:
"Hastamızı hazırladıktan sonra bu tip ameliyatlarda yaptığımız uzere kalbini 2 saat durdurup ameliyata aldık. Ameliyatta kalbi actığımızda kitlenin 7 santimetre buyukluğunde olduğu goruldu ve tamamen kalbin icerisini doldurduğu tespit edildi. Hicbir yabancı doku, kanser hucreleri kalmayacak şekilde 7 santimetrelik kitlenin hepsini cıkardık. Hastamızı 2 gun yoğun bakımda tuttuktan sonra servise aldık. Hicbir şikayeti kalmadı, genel durumu iyi, nefes darlığı şikayetleri kayboldu. Bundan sonraki hayatında boyle bir problemle de karşılaşmayacaktır. Kalp tumorleri genel itibariyle fazla gorulmeyen bir durumdur. Ama daha once de bu noktada tecrubelerimiz var. Bu kadar cok buyuk bir tabloyla karşılaşmamız cok cok nadir bir durum."
Ote yandan, Kirişci kitlenin iyi huylu tumor olduğunu belirtti.