Demet ve Alişan İle Sabah Sabah konuğu Murat Aksoy kimdir? Prof. Dr. Murat Aksoy kac yaşında, nereli? Demet ve Alişan İle Sabah Sabah konuğu Prof. Dr. Murat Aksoy hayatı ve biyografisi nedir? İşte detaylar haberimizde...
[h=3]PROF. DR. MURAT AKSOY KİMDİR?[/h]Prof. Dr. Murat Aksoy 11.09.1970'te İstanbul'da doğdu. İlk ve orta oğrenimini sırası ile Şişli Terakki Lisesi Levent İlkoğretim Okulu'nda ve Kadıkoy Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Universitesi Cerrahpaşa Tıp Fakultesi'nden 1994'te mezun olarak tıp doktoru unvanı aldı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İU İstanbul Tıp Fakultesi'nde 1999'ta tamamladı.
İU. İstanbul Tıp Fakultesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda 2000 yılında uzman doktor olarak calışmaya başladı. 2004-2005 arasında damar cerrahisi konusunda bilgi ve becerisini arttırmak amacı ile bir yıl boyunca Henri Mondor Hastanesi Damar ve Endokrin Cerrahisi Servisi'nde, Fransa'da calıştı. Yuksek Oğretim Kurumu tarafından duzenlenen sınavda başarılı olarak 2006'da docent unvanı aldı. Avrupa Uzman Doktorlar Birliği Damar Cerrahisi Seksiyonu (UEMS-Vasc) tarafından duzenlenen Board Sınavı'nda başarılı oldu ve yeterlilik belgesi aldı. Bahceşehir Universitesi kadrosuna 2013 yılında gecti ve aynı yıl Genel Cerrahi Profesoru oldu.
Prof. Dr. Murat Aksoy yurticinde ve yurt dışında faaliyet gosteren damar cerrahisi derneklerinde gorev yapmıştır. Fleboloji Derneği'nde Yonetim Kurulu Uyeliği, Saymanlık ve Genel Sekreterlik gorevini yapmıştır. European Association of Vascular Surgeons in Training Yonetim Kurulu Uyeliği ve Genel Sekreterliği, European Vascular Surgeons in Training Genel Sekreterliği, European Society for Vascular Surgery Yonetim Kurulu Uyeliği ve International Society for Vascular Surgery Doğu Avrupa Temsilcisi ve Yonetim Kurulu Uyeliği gorevlerinde bulunmuştur.
Damar cerrahisi konusunda yurtdışında ve yurticinde basılmış kitap bolumleri, makaleleri ve kongre sunumları bulunmaktadır. Guncel damar cerrahisi uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile duzenlenen yurtici ve yurtdışı eğitim kurslarında eğitmen olarak gorev almaktadır. Bunların yanı sıra halk sağlığı konusunda yayınlar yapmakta olup 2016'da basılan Doktorum Yanımda-Zamane Hastalıkları kitabının yazarıdır. Literatur Aktuel dergisinde aylık yazılarına devam etmektedir.
Gorsel medyada program sunucusu, editor ve yapımcı olarak da yer almaktadır. Kanal D'de 2013-14 yıllarında yayınlanmakta olan "Doktorum" programında Ceyda Duvenci ile beraber sunuculuk yapmıştır. Kanal 24'te "Dr.Murat'la Bir Dakika" adlı kısa sağlık videoları iki sezondur yayınlanmaktadır. TV360 Kanalı'nda "Doktorum Yanımda" programını yapmıştır. Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'nde BRT kanalında sağlık programları yapmaktadır. Halen NTV'de Adım Adım Sağlık isimli programın editorluğunu ve sunuculuğunu yapmaktadır.
Sağlık konusunda bilgilendirme calışmaları dijital ortamda websitesi ve Youtube kanalı uzerinden de devam etmektedir.
Ana hobisi muziktir. Doktorlardan oluşan Kord Vokal adlı grup 7 yıldır devam etmektedir ve Prof. Dr. Murat Aksoy grubun solistliğini yapmaktadır.
Halen Amerikan Hastanesi ve Koc Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'nde Kalp-Damar Cerrahisi bolumunde ve Macka Emar Polikliniği'nde calışmaktadır.
Prof. Dr. Murat Aksoy, İlay Aksoy (49y) ile evli ve iki cocuk babasıdır (Melisa (15y) ve Tibet (11y)). Cok iyi derecede İngilizce, iyi derecede Fransızca ve orta derecede Almanca konuşmakta ve yazmaktadır.