İtalya'da Kovid-19 verilerinin yanlış hesaplanması yuzunden bir bolge yanlışlıkla karantinaya alındı. Virus bulaşma endeksi Rt değeri bir hafta once 1.4 cıkan ve bu nedenle "kırmızı bolge" ilan edilen Lombardiya'da, yeniden hesaplanan endeksin daha duşuk cıkması uzerine tedbirler gevşetilerek "turuncu bolge" uygulaması başlatıldı.
İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Lombardiya bolgesini "turuncu bolge" olarak ilan eden kararnamaye imza attı ve yanlış değerlendirmeye Bolgesel Yonetim'den gelen rakamların neden olduğunu belirtti.

[h=3]YENİDEN HESAPLANDI[/h]Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan acıklamada, bolgenin risk derecesinin yerel yonetimin tarafından gonderilen verilerin değiştirilmesi uzerine yeniden hesaplanarak duşurulduğu duyuruldu.
Lombardiya Bolgesi Sağlık İşlerinden Sorumlu Letizia Moratti ise yaptığı acıklamada, her bolge icin Rt değerini belirleyen İtalya Sağlık Yuksek Kurulu'na (ISS) gonderilen verilerde değişiklik yapılmadığını savundu.
Kırmızı bolge kararı hakkında carşamba gunu Bolgesel Yonetim Mahkemesi'ne (TAR) iptal başvurusunda bulunan yerel yonetim, ISS'nin değerlendirme kriterlerinde hata yaptığını iddia ediyor.
[h=3]YANLIŞ KARARIN MADDİ ZARARINI TALEP EDECEKLER[/h]Lombardiya Bolgesel Yonetimi Başkanı Attilio Fontana, tedbirlerin gevşetilmesine rağmen iptal davasını geri cekmeyeceklerini ve yanlış kararın maddi zararlarının karşılanmasını talep edeceklerini duyurdu.
Milano Belediye Başkanı Beppe Sala ise sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı acıklamada, Bolge Yonetimi'ni Kovid-19 verilerini acıklamaya davet etti.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı