Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti'den istifa edeceği iddialarının ardından ilk kez konuştu. Hakkında soruşturma başlatıldığı soylentilerinin doğru olmadığını belirten Arı, istifa iddialarını ise reddetti.
Basında cıkan haberlerin gerceği yansıtmadığını soyleyen Arı, Twitter'dan yaptığı acıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Gencliğimin ilk yıllarından beri bu davanın bir neferi olarak her seviyede gonulden sunduğum hizmetler hic beklentim olmamasına rağmen beni bu kutlu davanın Nevşehir'de hizmetkÂrı yaptı. Once Rabbimin inayeti ve sonra da liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle bu şehre hizmet etme fırsatına kavuştum. Hizmet etme imkÂnına sahip olduğum gecmiş 21 aylık sure zarfında, adil olan herkesin şehadet edebileceği gibi ulkem ve aziz hemşehrilerim icin butun ekibimle dur durak bilmeden canla başla calıştık.
[h=3]"PARTİM VE BENİM HARİCİMDE YAPILAN ACIKLAMALARA İTİBAR ETMEYİN"[/h]20 yıllık surecte Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Turkiye'de değil dunyada da her turlu engel ve zorluğa rağmen haksızlığa, hukuksuzluğa karşı gelmiş her zaman dik durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu felsefesi doğrultusunda hareket eden partimiz hic bir zaman yolsuzluğu ve hırsızlığı orten bir tutum sergilememiş aksine kimsenin gozunun yaşına bakmadan gereğinin yapılmasını sağlamıştır. Şehrimizde İl Başkanlığı kongre sureci yaşanmaktadır. Bunu istişare etmek icin gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi'nde tarafıma devam eden adli ve idari surecle alakalı herhangi telkinde bulunulmamıştır. Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildiği gibi Genel Merkez goruşmemden sonra hic bir platformda acıklamam olmadığını ve hic kimseyle bu surecle ilgili bir goruşme gercekleştirmediğimi belirtmek isterim. Partim ve benim haricimde yapılan acıklamalara bu itibar edilmemesini onemle rica ediyorum."