Super Lig'in 21. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Gaziantep FK'nin teknik direktoru Ricardo Sa Pinto, macın hakkının beraberlik olmadığını soyledi.
Pinto, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi ve guclu bir şekilde başladıklarını belirterek, "Rakip hata yapmamızı bekledi. Bunun icin onlem almamız gerektiğinin farkındaydık. Onların forvetinin cok tehlikeli olduğunu biliyorduk ve dolayısıyla oyunu surekli dengede tutup onlem almaya calıştık." dedi.
Portekizli teknik adam, ilk yarıda rakiplerini kontrol altına aldıklarına dikkati cekerek, şoyle konuştu:
"İyi pozisyonlara girdik. İyi oynayıp pas yaptığımızda golu bulduk. Rakibe istediklerini yaptırmadık ve oyunu biz oynadık. İlk yarı ikili mucadelenin olduğunu bir yarıydı. Bulabildiğimiz pozisyonları değerlendirmeye calıştık. İkinci yarıda rakibimiz sistemini değiştirdi. Rakibimiz iyi bir takım ve bireysel olarak iyi futbolcuları var. İkinci yarıda fiziki olarak biraz duştuk. Dolayısıyla top tutmada biraz zorlandık. Surekli forvetlerine uzun top oynadılar, ikinci topu alıp bir şeyler yapmaya ve bizim hatalar yapmamızı beklediler ama biz cok iyi organize olmuştuk. Defansif organizasyonu iyi yaptık, bu macı 1-0 bitirmemiz gerekiyordu. Hakem uzatmalara bir dakika ekledi. Hakem 6 dakika ekstra verdi ama 90+7'de atmışlar golu. Nerdeyse bir dakika fazla verdi, neden olduğunu da anlamıyorum. Bu macın hakkı beraberlik değildi, 2 puan kaybettik."
Bir basın mensubunun, "Yeni geldiğiniz takımla ilgi ve transferler hakkında neler duşunuyorsunuz?" sorusu uzerine Pinto, şu goruşleri paylaştı:
"Takımımıza yardım edecek kişileri getirmek istiyoruz. Bugun Junior Morais'i kaybettik, herkesle vedalaşıp cıkarken haberim oldu. Bana gelen bu şekilde. Aklında daha once bir şey var mıydı, bilmiyorum ama kendi kalesini attığı golden dolayı ozur diledi, ben de 'ona boyle şeylerin olabileceğini' soyledim. Ama sanırım ailesi burada kalmak istemiyor, sanırım nedeni bu."
Omer Erdoğan'ın goruşleri
Atakaş Hatayspor Teknik Direktoru Omer Erdoğan ise zor bir deplasman macından beraberlikle ayrıldıklarını soyledi.
Maca kontrollu başladıklarını dile getiren Erdoğan, "Sahada iki denk takım vardı. Biz daha fazla rakibi ikinci bolgede karşılayıp kazandığımız toplarla cabuk hucum planlıyorduk, ilk yarıda bu konuda başarılı olmadık." ifadelerini kullandı.
Ceza sahasında fazla oyuncularının olmasına rağmen gol yemenin kendileri icin uzucu olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Golden sonra cok cabuk toparlandık. Ucuncu bolgede baskı yaparak Gaziantep FK'yi savunmadan cıkışlarında rahatsız etmeye başladık. Onları daha fazla uzun toplara zorladık. İkinci yarıda takımım gercekten cok buyuk bir karakter gosterdi. Sahanın tek hakimiydi. Hak ettiğimiz bir puanı aldığımızı duşunuyoruz. Oyuncularımı bir kez daha tebrik ediyorum."