Merhaba Değerli THT Ailesi
Bugün Sizlere Zenmap Aracı Ve İşlevleri Hakkında Temel Bilgilerden Öğretici, Bilgi Verici Bir Konu Hazırladım.En İyi Şekilde Faydalanmanız Dileğiyle.
Nmap Nedir ?
Nmap Bilgisayarların Ve Ağ Makinalarının Açık Portlarının Belirlenmesi ,Çalışan Servislerin Taranması ve Ortaya Çıkarılması İçin Yazılmış Bir Araçtır.Sistem Bağlantı Noktalarına Ham Paketler Göndererek Bilgi Toplar.Birçok Sisteme Yönelik Taramaları Gerçekleştirerek Esnek, Hızlı Ve Anlamlı Bir Şekilde Sonuç Üretmektedir. Sistemlerin açık olup Olmadığını, Açık Olan Sistemlerin Portlarını Durumları, Hangi Servislerin Çalıştığı Ve Kullanılan İşletim Sistemi Gibi Birçok Bilgiyi Verebilmektedir.Nmap Aracını Bir Çok Kişi Tavsiye Etmektedir En İyi Araçlardan Bir Tanesi Olarak Bilinir.Nmap Aracını Çalıştırmak İçin Terminale "nmap" Yazmamız Yeterli Olucaktır.Nmap Komutlarına Daha Detaylı Bakmak İçin Forumda Araştırma Yapabilirsinz.
Zenmap Nedir ?
Zenmap, Nmap Güvenlik Tarayıcısı'nın Grafik Kullanıcı Arayüzüdür.Kısaca Nmap'in Grafiksel Arayüz Halidir.Zenmap,Bulabileceğiniz En Kullanışlı Ve Etkili Arayüzlü Bir Ağ Keşif Araçlarından Biridir Sizlere Yüzlerce Seçenek Sunar.Her Seferinde Nmap Parametreleri İle Uğraşmak İstemiyorsanız Zenmap Kullanmayı Tavsiye Ederim.Tamamen Özgür Bir Yazılım Olup, Hem Windows?ta Hem Linux?ta Hem'de MacOS?ta kullanılabilir.
Kurulum Ve Kullanım

Zenmap Hakkında Bahsederken Söylemiştim "Özgür Bir Yazılım Olup, Hem Windows?ta Hem Linux?ta Hem'de MacOS?ta kullanılabilir" Diye.Ben Linux İşletim Sistemi Kullandığım İçin Onun Üzerinden Anlatacağım Diğerlerininde İndirme Ve Kurulum İşlemi Zaten Gayet Basit.Şimdi Altta Download'a Basıp İnidirme İşlemine Başlayın Ve Kurulum İşlemine Geçelim.
Linux Zenmap : Download
Download'a Tıkladıktan Sonra Open With Ve Save File Seçeneği Gelicek Sizde Open With Seçeneği İşaretli Save File'ı Seçiniz.

İndirdiğimiz Zenmap Dosyası Downloads Klasörüne Geldi.Zenmap Dosyası ".rpm" Uzantılı Kali Linux'a Uyumlu Olmadığı İçin Alien Aracı İle Bunu ".deb" Uzantısına Çevirip Programımızı Yükleyeceğiz Ve Kurulum İşlemimiz Sonlanacak.Şimdi Terminalimizi Açıp Kodları Yazarak İşlemlerimize Başlayalım.
Kod:
sudo apt-get update
Kod:
İlk Komutumuz İle Depo Güncellemesi Yapıyoruz Sonrasında Diğer Komutu Yazıp Enter Diyoruz Ve Alien Aracımız İniyor. Sonra Bir Soru Sorucaktır Bunada Y Tuşuna Basıp Enter Yapıyoruz Ve İndirme İşlemi Bitiyor.sudo apt-get install alien
Kod:
cd Downloads/
Kod:
İlk Komutumuz Zenmap Aracımız Downloads Klasörüne İndiği İçin Bu Kodla Downloads Klasörüne Geçiş Yapıyor Diğer Komutumuzu Yazıp Enter Tuşuna Basıp Bekliyoruz Ve ".rpm" Uzuntılı Dosyamızı ".deb" Dosyasına Çevirdik İsterseniz Downloads Klasöründeyken "ls" Komutunu Yazarak Bakabilirsiniz.Kod:
sudo alien zenmap-7.91-1.noarch.rpm
Komutunu Yazıp Zenmap Kurulumunu Tamamlıyoruz.
Kurulum Bittikden Sonra Bu Komutu Yazarak Zenmap Aracımızı Çalıştırabiliriz. :)
Not:Zenmap Komutumuzu Yazdığımızda Program Açılmayıp "PYTHONPATH" Hatası Alıyorsanız Bu Yazıya Tıklayarak Hata İle İlgili Açtığım Diğer Konuya Gidebilirsiniz !

Programımızı Açtıktan Sonra "Target" Kısmına Hedefimizin "IP" Adresini Yazıyoruz.Profile Kısmı Bir Komut Yeridir Yani Hangi İşlemi Yapacağınızı Belirlersiniz.Bunları Seçtikten Sonra "Scan" Diyoruz Ve Arama İşlemi Başlar.

Programda Bulunan Başlıklar Neye Yaramakta."Nmap Bölümü" Taramayı Gösterir Taramanın Bittiğini v.s Burdan Görebilirsiniz."Ports / Host Bölümü" Hangi Portun Açık Olup Olmadığını Görebilirsiniz."Topology Bölümü" Ağ Haritası Bölümüdür."Host Details Bölümü" Aradığınız IP Host Hakkında Bilgileri Gösterir Diğer Panellerde Bulunan Bilgilerin Sonucu Denilebilir Örneğin Ports / Hosts Kısmında Toplamda Kaç Tane Açık Port Kapalı Port Olduğunu Görebilirsiniz Burdan.

Konum Burda Son Bulmuştur.Konu İçeriğinden En İyi Şekilde Faydalanmanız Dileğiyle,Yorumlarınız Benim İçin Çok Değerli, İyi Forumlar... :)

.