Super Lig'in 21. haftasında Goztepe'yi 2-1 yenerek ilk yarıyı lider tamamlayan Beşiktaş'ta teknik direktor Sergen Yalcın, ligin ilk yarısını lider bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Yalcın, karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında, ocak ayında zor bir periyot yaşadıklarına dikkati cekerek, "Rakip de iyi mucadele etti. Zaman zaman oyuna ortak oldular ama takım olma ozelliğimiz cok on plana cıktı. Ozellikle ikinci yarıda oyuna attığımız oyuncularla takım biraz daha toparlandı. Zor da olsa onemli galibiyet aldık, ilk yarıyı lider bitirmek cok onemliydi." dedi.
Zor sureclerden gecerek zirveye ulaştıklarını vurgulayan Yalcın, "Kotu başladığımız, istediğimiz gibi organize olamadığımız sezon başlangıcı sonrasında toparlanarak hak ettiğimiz şekilde lider bitirdik. Bazı macları kazanmak zordur. 7 gunde uc mac oynadık, kolay değil. Goztepe karşısında takım ikinci yarıda yorgunluk belirtileri de gosterdi. Bunlar normal. Hamleler yaparak oyuncularımızı daha diri tutmaya calışıyoruz." diye konuştu.
"Cok zor ikinci yarı bizi bekliyor"
İlk yarıda yakaladıkları başarıyı ikinci yarıda da surdurmek istediklerini belirten Yalcın, "Cok zor ikinci yarı bizi bekliyor. Herkes icin zor olacak. İyi hazırlanmalıyız, sahada cok fazla mucadele etmeliyiz, koşmalıyız, konsantrasyonumuz ust duzey olmalı. Bunu yaparsak sorun olacağını duşunmuyorum. İnşallah ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.
Sergen Yalcın, Adem Ljajic ve Gokhan Tore'nin de yavaş yavaş takıma girmeye başladığını kaydederek, "İkisi de iyi antrenman yapmaya başladı. Fizik olarak yukseliyorlar. Bizim icin ikisi de onemli transfer. Uzun zamandır yoklardı. İki oyuncu kazandığımızı duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Yonetimden bir santrfor daha alınması yonunde talepte bulunduklarını aktaran Yalcın, "Şartlar uygun olur mu bilmiyorum. Mumkun olursa, ekonomi uygun olursa bir santrfor transferi yapmak istiyoruz. Bunun olması gerektiği ile ilgili raporumu yonetime verdim. Olmazsa yapacak bir şey yok." şeklinde konuştu.
Siyah-beyazlı takımın teknik direktoru, yoğun bir tempoda gittiklerine dikkati cekerek, "Uc mac bana bile ağır geliyor, oyunculara nasıl ağır gelmesin? Hepsi 10 kilometrenin uzerinde koşuyor. Cocuklar ozveriyle en iyisini yapmaya calışıyor. Rakip ilk yarıda bir kez geldi ve golu buldu. İki golumuz VAR'dan dondu. Yediğimiz golun ardından takım reaksiyon gosteriyor. Bu durumu ortadan kaldırmak icin caba gosteriyorlar." yorumunu yaptı.
Bulundukları pozisyonun mutluluk verici olduğunu vurgulayan Yalcın, sozlerini şoyle tamamladı:
"Goreve başladığımdan pandemi başladı. Seyircisiz oynuyoruz. Zor surecte gorev aldık, işimiz kolay değil onu biliyoruz. Buyuk takımda calışmak cok zor. Sonuclar muhakkak iyi olmak zorunda, mecbursunuz. Onun dışındaki sonuc bizi kurtarmıyor. Hepimiz taraftarımızı mutlu etmek icin en iyisini yapmaya calışıyoruz."